Nainen käyttää tablettilaitetta

Promentor-verkkokielikurssit

Helmet-kirjaston asiakkaana pääset käyttämään Promentor-kielikursseja verkossa. Kurssit on laadittu yhdessä kieltenopettajien kanssa. Opiskeluun tarvitset vain kirjastokortin ja PIN-koodin.

Promentorin kurssivalikoimassa on perus- ja erikoiskursseja, jotka soveltuvat itsenäiseen opiskeluun. Kaikissa kursseissa on tukikielenä suomi, ja suomen kielen kurssit sopivat erityisesti maahanmuuttajille. Suomea 3 kerroksessa -kurssin tukikieleksi voit valita myös englannin.

Kurssit ovat interaktiivisia, jolloin opiskelija saa palautetta suoriutumisestaan. Kursseilla voi myös harjoitella puhetta ja ääntämystä.

Kielivalikoimassa ovat:

  • suomi
  • englanti
  • ruotsi
  • espanja 
  • saksa
  • venäjä

Kirjaudu Promentorin sivustolle.

Kirjaudu syöttämällä kirjastokorttisi numero ja PIN-koodi. Hyväksy käyttöehdot ja valitse kurssi.

Näin käytät kielikursseja

Kielikurssit toimivat nettiselaimessa kaikilla tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla. Selain kannattaa päivittää uusimpaan versioon. Palvelu tarvitsee jatkuvan verkkoyhteyden. Jos käytät kielistudiota äänittämiseen, tarvitset myös uusimman version Adoben Flash Playerista. Flash Playeria ei voi asentaa mobiililaitteille, mutta kielistudiossa voi kuitenkin kuunnella aineistoja myös mobiililaitteilla.

Jokaiselle kurssilla voi olla enintään viisi käyttäjää samaan aikaan. Kun kirjaudut palvelusta ulos, seuraava käyttäjä pääsee käyttämään verkkokurssia. Jos et käytä palvelua 20 minuuttiin, järjestelmä kirjaa sinut automaattisesti ulos.

Kielikursseilla voi suorittaa tehtäviä ja testejä, ja testien tulokset kirjautuvat muistiin omalle tilillesi. Suoritettuasi vähintään puolet kurssista saat siitä kokonaisarvion tyydyttävästä erinomaiseen. 

Katso myös kaikki Helmet-kirjastojen tarjoamat verkkokielikurssit.