Uusi lehtipalvelu Flipster avautui – RBDigital sulkeutui

RBdigitalin lehtipalvelun käyttö on loppunut 30.6.2019 ja uusi palvelu Flipster avautunut 1.7. Uuden lehtipalvelun käyttö on entistä helpompaa, eikä sitä varten tarvitse luoda tunnuksia tai asentaa sovellusta.

Helmet-kirjastojen asiakkaille avautui uusi digilehtipalvelu Flipster 1.7.2019. Samalla RBdigitalin tarjonta Helmet-kirjastossa loppui.

Lukeminen entistä helpompaa

Digilehtien lukeminen on Flipsterissä entistä helpompaa, sillä lehtiä luetaan verkkoselaimessa, eikä palvelun käyttöön tarvitse ladata sovellusta tai lukuohjelmaa eikä tehdä erillisiä tunnuksia. Palveluun kirjautumiseen riittää Helmet-kirjastokortin numero. Edes PIN-koodia ei tarvita.

Jotta voit lukea lehtiä selaimessa, tarvitset verkkoyhteyden. Jos haluat lukea lehtiä ilman verkkoyhteyttä, lataa ne Flipster-sovellukseen.

Helmetin kautta voit lukea Flipsterissä kymmeniä lehtiä. Lehdet ovat printtilehtien näköispainoksia. Lehtiä on eri aloilta viihteestä harrastelehtiin ja politiikasta talouteen. Valikoimassa ovat muun muassa Science, Hollywood Reporter, Wired, The New Yorker ja muutamia kotimaisiakin!

Ulkomaisia digilehtiä kolmessa palvelussa

Ulkomaisia digilehtiä voi lukea kolmessa eri palvelussa: Flipsterissä ja entuudestaan tarjolla olevassa PressReaderissa sekä OverDrivessa.

PressReaderissa on sekä ulkomaisia sanomalehtiä että aikakauslehtiä. Palvelussa on tuhansia lehtiä 120 maasta ja 60 eri kielellä. OverDriven puolella on yli 3000 aikakauslehteä mm. The Economist.

Kotimaisten digilehtien tarjonta kasvaa

Kotimaisten digitaalisten aikakauslehtien tarjonta laajenee, kun Emagz-palveluun tulee mukaan lisää kustantajia. Emagzin kautta pääset lukemaan monia suosittuja lehtiä kuten Anna, Apu, Gloria, Tuulilasi, Suomen Kuvalehti ja Tekniikan Maailma. Kokoelmassa on yli 70 eri alojen lehteä.

Kaikkia lehtiä pääset lukemaan maksutta Helmetin e-kirjaston kautta (helmet.fi/ekirjasto).

Ohjeet e-lehtien etäkäyttöön

Lue lehtiä Flipsterissä

Lue lehtiä PressReaderissa

Lue lehtiä Emagzissa

Kuva: Maarit Hohteri / Helsingin kaupunki