Kirjaudu e-lehtipalveluihin

Kirjaston asiakkaana voit lukea maksutta digitaalisia sanoma- ja aikakauslehtiä neljässä eri palvelussa. Kotimaisia aikakauslehtiä sekä ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä voit lukea omalla laitteellasi missä vain. Kotimaisia sanomalehtiä voit lukea vain kirjastoissa.

Kaikkialla käytettävät e-lehdet:

  • Kotimaiset aikakauslehdet – eMagz
  • Ulkomaiset aikakaus- ja sanomalehdet – PressReader
  • Ulkomaiset aikakauslehdet – Flipster

Kirjastoissa käytettävät e-lehdet:

Lue e-lehtiä missä vain

Kotimaisia aikakauslehtiä sekä ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä voit lukea silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Katso ohjeet e-lehtien etäkäyttöön.

Emagz-palvelu sisältää reilut 70 kotimaista aikakauslehteä kuten Anna, Kotiliesi, Suomen Kuvalehti ja Tekniikan Maailma. Voit käyttää palvelua nettiselaimella. Kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin numeron ja PIN-koodin. Samaa lehteä voi lukea 1–6 yhtäaikaista käyttäjää. Jos maksimimäärä on täynnä etkä pääse lukemaan haluamaasi lehteä, yritä myöhemmin uudestaan. Täydentävää eMagz-kokoelmaa voi käyttää Vantaan ja Espoon kirjastojen tietokoneilla ja langattomassa verkossa.

PressReader tarjoaa tuhansia aikakaus- ja sanomalehtiä noin 120 maasta ja 60 kielellä. Saatavilla ovat muun muassa sanomalehdet The Guardian, Svenska Dagbladet ja The Washington Post, sekä aikakauslehdet T3, Auto Express ja Mollie Makes. PressReaderista löytyy myös kotimainen Hufvudstadsbladet. Voit käyttää palvelua nettiselaimella tai PressReader-sovelluksella. Etäkäytössä kirjaudu Helmet-kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Flipster-palvelussa voit lukea kymmeniä englanninkielisiä aikakauslehtiä kuten Science, Hollywood Reporter, People ja The New Yorker. Mukana on myös joitakin kotimaisia lehtiä esimerkiksi Hifimaailma, Antiikki & Design ja Pelit. Voit käyttää palvelua nettiselaimella tai Flipster-sovelluksella. Kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin numeron. Kirjoita kirjastokorttisi numero (ilman välilyöntejä) sille varattuun kohtaan. 

Lue kotimaisia sanomalehtiä kirjastoissa

Epress sisältää yli 250 kotimaista sanomalehteä kuten Helsingin Sanomat, Aamulehti ja Kaleva. Lehdet ovat palvelussa heti niiden ilmestyttyä. Palvelua voi käyttää kaikkien kirjastojen tietokoneilla ja langattomassa verkossa. Samaan aikaan palvelua voi käyttää rajoitettu määrä käyttäjiä.

Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomien e-lehteä voit lukea kirjastoissa ePress-palvelussa. Vanhoja lehtiä on saatavilla viimeisen kahden vuoden ajalta.

Vanhat Helsingin Sanomat Aikakone-palvelussa

Kirjastojen tietokoneilla voit käyttää Aikakone-palvelua, josta löytyvät Helsingin Sanomien digitoidut lehdet vuosilta 1889–1997. Palvelu on käytössä Espoon, Helsingin ja Vantaan kirjastojen tietokoneilla sekä Espoossa ja Vantaalla myös omalla laitteella kirjaston langattomassa verkossa. Lue lisää Aikakone-palvelusta.

Usein kysyttyä e-lehdistä