Kirjaudu e-lehtipalveluihin

Kirjaston asiakkaana voit lukea maksutta digitaalisia sanoma- ja aikakauslehtiä useassa eri palvelussa. Kotimaisia aikakauslehtiä sekä ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä voit lukea omalla laitteellasi missä vain. Kotimaisia sanomalehtiä voit lukea vain kirjastoissa.

Kaikkialla käytettävät e-lehdet:

Kirjastoissa käytettävät e-lehdet:

Lue e-lehtiä missä vain

Kotimaisia aikakauslehtiä sekä ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä voit lukea silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Katso ohjeet e-lehtien etäkäyttöön.

Epress-palvelu (ennen eMagz) sisältää yli 80 kotimaista aikakauslehteä ja muutaman sanomalehden kuten Anna, Kotiliesi, Suomen Kuvalehti, Tekniikan Maailma, Maaseudun Tulevaisuus ja Iltalehti. Voit käyttää palvelua nettiselaimella. Kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin numeron ja PIN-koodin. Samaa lehteä voi lukea 1–10 yhtäaikaista käyttäjää. Jos maksimimäärä on täynnä etkä pääse lukemaan haluamaasi lehteä, yritä myöhemmin uudestaan. Täydentävää ePress-kokoelmaa voi käyttää Vantaan kirjastojen tietokoneilla ja langattomassa verkossa.

PressReader tarjoaa tuhansia aikakaus- ja sanomalehtiä noin 120 maasta ja 60 kielellä. Saatavilla ovat muun muassa sanomalehdet The Guardian, Svenska Dagbladet ja The Washington Post, sekä aikakauslehdet T3, Auto Express ja Mollie Makes. PressReaderista löytyy myös kotimainen Hufvudstadsbladet. Voit käyttää palvelua nettiselaimella tai PressReader-sovelluksella. Etäkäytössä kirjaudu Helmet-kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Lue kotimaisia sanomalehtiä kirjastoissa

Epress sisältää yli 250 kotimaista sanomalehteä kuten Helsingin Sanomat, Aamulehti ja Kaleva. Lehdet ovat palvelussa heti niiden ilmestyttyä. Palvelua voi käyttää kaikkien kirjastojen tietokoneilla ja langattomassa verkossa. Samaan aikaan palvelua voi käyttää rajoitettu määrä käyttäjiä.

Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomien e-lehteä voit lukea kirjastoissa ePress-palvelussa. Vanhoja lehtiä on saatavilla viimeisen kahden vuoden ajalta.

HS Aikakone -palvelua ei enää ole tarjolla kirjastoissa, koska palvelun tarjoaja ei enää myy yhteiskäyttöistä palvelua eikä uusi vanhoja sopimuksia.

Usein kysyttyä e-lehdistä