Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Tilat

Kirjaston toisessa kerroksessa sijaitsee hiljainen työskentelytila. Tilassa on langaton verkko ja sähköpistokkeet. 

Meillä voit järjestää pienimuotoisia näyttelyitä. 
Lisätietoja: http://helmet.fi/kallionnayttelyt

Lue lisää

Varattava ryhmätila Kontio kahdesta neljälle hengelle. Sijaitsee kirjaston ensimmäisessä kerroksessa. Tilassa on langaton verkko, sähköpistokkeet, fläppitaulu ja vesipiste. Tilassa saa keskustella, lukea, opiskella ja tehdä töitä. Tila varataan Varaamosta: https://varaamo.hel.fi/resources/auzamapfdjjq 

Avoin ryhmätila Otso. Sijaitsee kirjaston ensimmäisessä kerroksessa. Tilan fasiliteetteihin kuuluvat langaton verkko ja sähköpistokkeet. Tilassa saa keskustella, lukea, opiskella ja tehdä töitä. Tässä tilassa ei tarvitse olla hiljaa. Tilaa ei voi varata.

Vuokrattava ryhmätila Dekkarikirjasto. Tila sopii pienimuotoisiin keskustelutilaisuuksiin, kokouksiin, koulutuksiin ja luentotilaisuuksiin. Pöydän ääreen mahtuu kokoustamaan kahdeksan henkeä. Tilaan voi rakentaa istumapaikat n. 15 hengelle esimerkiksi luentoa varten. Tilasta löytyy 55 tuuman näyttö, fläppitaulu, liesiuuni, kahvinkeitin, vedenkeitin, jääkaappi, tiskiallas, WC. Ei astioita. Hinta: 50 € / tunti. Tila varataan Varaamosta: https://varaamo.hel.fi/resources/au2tzfwtc34q

 

Kokoelmat

Spes Patriae, Mitä, missä, milloin -sarja, matrikkeleita. Käsikirjasto on ensimmäisessä kerroksessa. 
 

Erilaisia lautapelejä kaikenikäisille. Aikuisten lautapelit toisessa kerroksessa, lasten lautapelit kolmannessa.

Sateenkaarihylly parantaa LGBTQIA*-aiheisen aineiston löydettävyyttä ja yhdenvertaisuutta kirjastossa. Kirjaston työntekijät valitsevat sateenkaarihyllyyn aikuisten, nuorten ja lasten aineistoa, jossa kuvataan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää sekä sateenkaarikulttuuria pääosin positiivisen representaation kautta. Homo- ja transfobinen aineisto ei kuulu sateenkaarihyllyyn. Sateenkaarihyllyjä on useissa Helmet-kirjastoissa, ja kaikki niiden aineisto on varattavissa ja lainattavissa Helmet-käyttösääntöjen mukaisesti. Helsingin kaupunginkirjaston sateenkaarihyllyihin sijoitetun aineiston löydät Helmet-tietokannasta haulla "sateenkaarihylly".

 

Laitteet

Laina-aika 1 vrk

Laina-aika 14 vrk

Laina-aika 14 vrk

Paperikoot A4 ja A3. Kopiokoneella voit myös skannata tiedostoja sähköpostiin. Kopiot maksavat 0,40 € / arkki.

Laina-aika 1 vrk.

Valikoima lainattavia liikunta- ja urheiluvälineitä. 

Muistikorttien lukemiseen käytettävä oheislaite. Ainoastaan kirjastokäyttöön. Ei tarvitse varata. 

Laina-aika 1 vrk.

Milwaukee M12 BDD-2020C + akkulataaja vara-akun kanssa salkussa + kassissa kaksi porasettiä. Ei sovellu kiviseinälle. Laina-aika 1 vrk. 

Laina-aika 14 vrk.

Laina-aika 1 vrk

Laina-aika 1 vrk.

Senioriliikuntareppuun on pakattu monipuolinen kokoelma liikuttavia välineitä ja ohjeita. Laina-aika on 4 viikkoa. Reppua ei voi varata.

Monitoimikoneella voi skannata sähköpostiin ja kopioida.

Voit lainata kirjastosta erilaisia soittimia. Kysy lisää 3. kerroksen musiikkiosastolta tai puhelimitse (09) 310 857 53

Asiakaskoneet 1. kerroksessa. Pistäytymiskoneita ilman ajanvarausta.

Paperikoot A4 ja A3. Tulosteet maksavat 0,40 € / arkki

 

Palvelut

Ei lisätietoa

Ei kesäsunnuntaisin. 

Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa näköongelmien, lukihäiriön tai muun syyn takia, kannattaa kokeilla äänikirjaa. Celia-kirjaston äänikirjat on tarkoitettu eri syistä lukemisesteisille. Kallion kirjastossa voit rekisteröityä sen asiakkaaksi. Verkkoasiakkaana voit omalla laitteellasi kuunnella mitä tahansa kirjaston 50 000:stä äänikirjasta, CD-kerhoasiakkaana saat kuukausittain kotiisi kirjoja kuunneltavaksi. Rekisteröitymistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotias tarvitsee takaajan.

Lisätietoja: https://www.celia.fi/palvelut

Saat apua kirjaston tai omien laitteiden (tietokone, matkapuhelin tai tabletti) käyttöön sekä sähköiseen asiointiin ajanvarauksella ja ilman. Ajanvaraukset kirjastossa, puhelimitse tai verkossa sivulta Digitukea ajanvarauksella

Enterin vapaaehtoiset vertaisopastajat auttavat senioreita tietokoneen, tablettilaitteen, kännykän ja sähköisten palveluiden käytössä. Ajanvaraus kirjastosta tai puhelimitse.

Asiakkaiden omien kirjojen kierrätyspiste lehtiparvella. 

 

Kirjasto ei vastaanota yhden tai kahden sentin kolikoita.

Ei lisätietoa

Kaipaatko pikaisia lukuvinkkejä kirjallisuuden nälkään? Vaivaako lukujumi, eikä luettavaa löydy kirjaston hyllypaljoudesta? Tai haluatko saada kirjavinkkejä, koska kirjavinkkejä on kiva saada?

Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa näppärää ja nopeaa kirjavinkkausta kaikille. Valitse mieleisesi lomake ja valitse lomakkeista sanat (5 kpl) lukutoiveiden mukaisesti. Saat henkilökunnan tekemät kirjavinkit (5 kpl) suoraan sähköpostiisi. Lomakkeita on eri teemaisia. Voit myös valita useamman kielen, joilla haluat kirjavinkkejä.

Lomakkeet: 

Yleinen kaunokirjallisuus

Toiset todellisuudet

Rikoskirjallisuus

Rakkausromaanit

Valikoima erilaisia kesän puistopelejä. Mm. mölkky, petankki, frisbee jne.

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla