Asiakas kirjastoautossa

Vantaan kirjastoautot

Vantaan kaksi kirjastoautoa Haave ja Tarina kiertävät päivittäin Vantaalla tarjoamassa kirjastopalveluita. Jos olet jo nähnyt kirjastoauton ulkoapäin liikenteessä, nyt sinulla on mahdollisuus nähdä kirjastoauto virtuaalisesti myös sisältä. Aikataulumme löytyvät täältä.

Aamupäivisin kirjastoautot käyvät kouluilla ja päiväkodeilla. Päiväkodeilla käydään myös iltapäivisin ja iltaisin kierrämme katupysäkeillä asuinalueilla. Kirjastoautot osallistuvat pitkin vuotta myös erilaisiin tapahtumiin, olemme esimerkiksi olleet useana vuonna Kivistön kyläjuhlissa. Osallistumme jatkossakin aktiivisesti erilaisiin tapahtumiin -ota yhteyttä niin suunnitellaan tapahtuma yhdessä!

Kirjastoautoilla on Vantaan alueella 107 pysäkkiä: 33 päiväkotia, 28 koulua ja 46 katupysäkkiä. Päiväkodeilla käymme kerran kuussa. Lainaustoiminta on autoissa vilkasta ja vuonna 2018 lainoja oli n. 172 000, joista suurin osa oli lasten- ja nuortenkirjallisuutta.

Varauksista ja hyllyssä olevasta aineistosta on hyvä tietää

Helmet-sivulta katsoessa ei selviä kummassa kirjastoautossa hyllytilassa oleva aineisto on ja lisäksi osa aineistostamme on kirjastoauto-osastolla. Onkin parempi varmuuden vuoksi varata aineisto, vaikka se olisikin tietokoneen mukaan kirjastoauton hyllyssä.

Kun teet varauksen Helmet-sivuilla kirjastoautoon, kirjoita pysäkin nimi sille varattuun tyhjään kenttään. Voit myös ladata sovelluskaupasta ilmaisen Taskukirjaston ja tehdä varauksia sen avulla.


Yhteystiedot

Katuosoite
Lummetie 4
01300 VANTAA

Puhelin
043 8251 752

Sähköposti
auto.kirjasto (at) vantaa.fi

Palveluesimies

Päivi Kuutti

043 8250 068

Sähköpostiosoitteet muotoa:
etunimi.sukunimi(at)vantaa.fi