Näyttelyseinä Lippulaivan kirjastossa

Taidenäyttelyn järjestäminen Lippulaivan kirjaston monitoimitila Salongissa

Taidenäyttelyjen järjestäminen on maksutonta. Kirjasto pidättää itselleen oikeuden päättää kenelle näyttelyjakso myönnetään. Lippulaivan kirjaston näyttelyissä pääpaino on lasten ja nuorten toteuttamassa taiteessa. Näyttelyseinän kesäkuukaudet kesäkuusta syyskuuhun, ovat alueen muiden toimijoiden varattavissa. Jos lokakuu-toukokuu välisenä aikana ei tule tarpeeksi lasten ja nuorten näyttelyhakemuksia, voi kirjasto siinä tapauksessa ottaa myös alueen muiden toimijoiden töitä esille jo ennen kesäkuukausia. Pyrimme esittelemään eri taidemuotoja monipuolisesti ja vaihtelevasti esim. valokuva, akryyli, akvarelli. Näyttelyseinän käytöstä tehdään sopimus. 

Näyttelytilan käyttöehdot:

 • Käytettävät tilat luovutetaan näytteilleasettajan käyttöön maksutta.
 • Näytteilleasettajalla ei ole oikeutta käyttää muita tiloja, materiaaleja tai välineitä, kuin mitkä mainitaan erikseen tässä sopimuksessa.
 • Näytteilleasettajan tulee huolehtia itse kaikista käytännön järjestelyistä kuten näyttelyn pystytyksestä ja purkamisesta, avajaisista ja tarvitsemistaan vakuutuksista.
 • Kirjasto ei vastaa näyttelyaineistosta, eikä näyttelyjen järjestämisestä saa koitua kirjastolle kustannuksia.
 • Näyttelyssä käytetään vain kirjaston omia kalusteita. Käyttäjä on velvollinen suojelemaan vahingoilta käyttämiään tiloja ja kalusteita. Käyttäjä vastaa kaikista vahingoista, jotka käyttäjän henkilökunta, esiintyjät tai yleisö aiheuttavat hallinnoijan kiinteälle tai irtaimelle omaisuudelle. Käyttäjä vastaa itse tiloihin tuomistaan laitteista tai muusta omaisuudesta.
 • Kirjastoa ei voida pitää kaupallisen tai mainostavan esittelyn näyttelypaikkana.
 • Käyttäjän tulee huolehtia tilan asianmukaisesta käytöstä sekä siisteydestä. Tilan tulee käyttäjän jäljiltä saada samaan kuntoon kuin se oli vastaanotettaessa. Käyttäjä vastaa mahdollisista ylimääräisistä siivouskustannuksista, mikäli ne aiheutuvat käyttäjän toiminnasta.
 • Tupakointi ja alkoholin nauttiminen on kielletty kaikissa tiloissa.
 • Käyttäjällä ei ole oikeutta siirtää käyttösopimusta tai luovuttaa tiloja kolmannelle osapuolelle ilman hallinnoijan suostumusta.
 • Käyttäjä voi peruuttaa näyttelyvarauksen ilmoittamalla siitä kirjallisesti ennen näyttelyaikaa.
 • Tilan hallinnoija voi peruuttaa näyttelyvarauksen vain ylivoimaisesta esteestä johtuen ilmoittamalla siitä kirjallisesti ennen näyttelyaikaa.

Haku näyttelyyn päättyy

Näyttelyn aloitus välillä

Tammikuun loppuun mennessä

Touko-elokuu (1.5-31.8)

Kesäkuun loppuun mennessä

Syys-joulukuu (1.9-31.12)

Lokakuun loppuun mennessä

Tammi-huhtikuu (1.1-30.4)

Hakemukset tällä lomakkeella.

Näyttelytilan varauskalenteri on nähtävissä Varaamossa.

Lisätietoja: niina.bruun@espoo.fi

Espoon kaupunginkirjaston muut näyttelytilat:

Entressen kirjaston Näyttelyseinä

Sellon kirjaston Galleria Anna ja Vitriini

Tapiolan kirjaston näyttelyparvi ja vitriini