Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Palvelut

Kirjasto on avoinna lauantaisin 9–16.

Celia-kirjaston äänikirjat on tarkoitettu eri syistä lukemisesteisille. Verkkoasiakkaana voit omalla laitteellasi kuunnella mitä tahansa kirjaston 40 000 äänikirjasta, CD-kerhoasiakkaana saat kuukausittain kotiisi kirjoja kuunneltavaksi. Rekisteröitymistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotias tarvitsee takaajan. 

Lisätietoja: Celia.fi

Kirjavinkkaukset, satutunnit, kirjastoesittelyt ja muut erityispalvelut tulee sopia erikseen ottamalla yhteyttä kirjastoon. 

Jos etsimääsi teosta ei ole hankittu Helmet-kirjastoon tai pääkaupunkiseudun tieteellisiin kirjastoihin, se voidaan tilata sinulle kaukolainaksi muualta. 

 

Asiakkaiden omien kirjojen kierrätyspiste. Tuo enintään 5 kirjaa kerrallaan. Pois voit viedä niin monta kuin haluat. 

 

Koirat sallittu.

Asiakkailla on käytettävissään maksuton langaton verkko (Vantaa Avoin).

Kirjastossa kokoontuu erilaisia lukupiirejä, joiden aihepiirit vaihtelevat kausittain. Katso tarkemmat tiedot ja lukupiireissä käsiteltävät kirjat Helmet.fi:n Tapahtumat-osiosta. 

Sateenkaarihylly parantaa LGBTQIA*-aiheisen aineiston löydettävyyttä ja yhdenvertaisuutta kirjastossa. Kirjaston työntekijät valitsevat sateenkaarihyllyyn aikuisten, nuorten ja lasten aineistoa, jossa kuvataan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää sekä sateenkaarikulttuuria pääosin positiivisen representaation kautta. Homo- ja transfobinen aineisto ei kuulu sateenkaarihyllyyn. Sateenkaarihyllyjä on useissa Helmet-kirjastoissa, ja kaikki niiden aineisto on varattavissa ja lainattavissa Helmet-käyttösääntöjen mukaisesti. Vantaan kaupunginkirjaston sateenkaarihyllyihin sijoitetun aineiston löydät Helmet-tietokannasta haulla "sateenkaarihylly".

 

Laitteet

Kirjastossa voi lukea kotimaisia sanomalehtiä sekä ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä digitaalisina versioina.

 

Kirjastossa voi käyttää kyrillistä ja arabiankielistä näppäimistöä. 

Käytettävissä Digikopissa, varaa Digikoppi käyttöösi Timmistä: https://asp3.timmi.fi/WebTimmi/#/ Tarvitset tilan käyttöön kirjastokortin.

Asiakas voi lainata kirjastossa käytettävän kannettavan tietokoneen kirjastokortilla. Laina-aika on enimmillään 2 tuntia. Kannettavia ei voi varata etukäteen.  

 

Mahdollisuus lainata aineistoa itse automaatilla. 

Mosaiikin kirjaston Digikopissa voit käyttää mediatyöasemaa. Mediatyöasema on tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä, Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti, Wacomin piirtonäyttö sekä Epsonin filmiskanneri. Mediatyöasema on tarkoitettu piirtämiseen, kuvankäsittelyyn, taittamiseen, animointiin, videoeditointiin ja kaikkeen muuhun luovaan digitaaliseen tekemiseen. Lisäksi Digikopissa on käytössä rengasvalo ja mikrofoni esimerkiksi podcastien tai striimausten tekoa varten. Käytössä on Vantaan kaupungin ilmainen langaton verkko. Varaa Digikoppi käyttöösi Timmistä: https://asp3.timmi.fi/WebTimmi/#/

Monitoimilaitteella voi skannata, tulostaa ja kopioida ilman ajanvarausta. Tarvitset tulostamiseen, kopiointiin ja skannaukseen kirjastokortin. Kirjastokortin avulla voit helposti rekisteröityä tulostusjärjestelmään. Rekisteröinti tarvitsee tehdä vain kerran, ja se on voimassa toistaiseksi. Henkilökunta auttaa sinua tarvittaessa.

Voit ottaa 20 kpl mustavalkoista tai 2 kpl värillistä tulostetta tai kopiota päivässä. Tulostaminen ja kopiointi on maksutonta. 

Tulostus tapahtuu kirjaston tietokoneilta. Tulostaminen omasta laitteesta ei ole mahdollista. 

Aseta palautukset pystyssä hyllyihin. Palautuvien teosten nimet ilmestyvät näytölle. Halutessasi tulosta palautuksista kuitti.

Näytä kirjastokortti lukijalle ja syötä pin-koodi. Saat listan varauksistasi ja niiden hyllynumeroista. Voit tulostaa listan kuittina. Etsi varaukset numeroiduista hyllyistä. Lainaa varauksesi lainausautomaatilla.

 

Kokoelmat

Valikoima lainattavia tai kirjastossa pelattavia lautapelejä kaikenikäisille. 

Sanomalehdet ja uusimmat aikakauslehdet löytyvät lehtialueelta.

 

Tilat

Digikoppi on tarkoitettu piirtämiseen, kuvankäsittelyyn, taittamiseen, videoeditointiin ja muuhun luovaan digitaaliseen työskentelyyn. Kaksi paikkaa. Tilan käyttö vaatii kirjastokortin. Lisätiedot ja varaukset Timmistä: https://asp3.timmi.fi/WebTimmi/#/

Mosaiikissa voi järjestää maksuttomasti pienimuotoisia näyttelyitä. Lisätiedot ja varaukset kulttuurituottaja Mira Andreeva (mira.andreeva@vantaa.fi).

Perhetilassa on mikroaaltouuni ja vesipiste. Eväiden syönti sallittu tällä alueella.

Yhden hengen hiljainen tila. 

Tilassa järjestetään pienimuotoisia tapahtumia. Tilaa ei voi varata. 

Työskentelytila soveltuu rauhalliseen työskentelyyn. Tilaa ei voi varata. 25 paikkaa. 

Huone varataan vain omaan käyttöön, ja varaaja on vastuussa tilasta ja sen laitteista varauksen ajan. Tilan käyttö vaatii kirjastokortin. 

Jos tilan varannut asiakas ei saavu 15 minuutin sisällä varauksen alkamisesta tai varaus on tehty vastoin kirjaston ohjeita, vapautuu tila muiden varattavaksi. Jos et tule käyttämään varaustasi, peruthan sen soittamalla asiakaspalvelunumeroomme 050 302 8367. Huoneesta on poistuttava viimeistään 15 minuuttia ennen kirjaston sulkemisaikaa.

Jos sääntöjä laiminlyö toistuvasti, voi saada kuukauden käyttökiellon Mosaiikin kirjaston varattaviin tiloihin.

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla