Hyppää sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Palvelut

 

Laitteet

3D-tulostin (Ultimaker S3) varattavissa Varaamosta.  Materiaalimaksu: 0,70 € / tuloste.

Lue lisää

Desibelimittarin laina-aika 14 vrk. Ei varattavissa. 

Lue lisää

Digitaalinen piano (Yamaha Clavinova), jota voi soittaa kuulokkeiden kanssa. Lisätiedot ja varaukset Varaamosta: https://varaamo.hel.fi/ 

VHS-nauhojen, C-kasettien ja LP-levyjen digitointimahdollisuus. Varaa laitteet käyttöösi Varaamostahttps://varaamo.hel.fi/

Lukeva ja polttava DVD-asema USB-liitännällä (ThinkPad UltraSlim USB DVD Burner). Käytettävissä DVD-levyjen katsomiseen ja polttamiseen asiakkaan omalla koneella. Käyttö vain kirjastossa.

Luettavissa Helsingin Sanomat, Iltalehti, Ilta-Sanomat, ePress: kotimaiset paikallis- ja maakuntalehdet, PressReader: ulkomaiset sanoma- ja aikakauslehdet.

Kolme energiamittaria. Laina-aika on 14 vrk ja niitä ei voi varata

Lue lisää

Kyrillinen näppäimistö ja arabiankielinen näppäimistö. Käyttö kirjaston asiakaskoneella. 

2 kopiokonetta. A4- ja A3-koot 0,40 € / paperi. Mahdollisuus tulostaa muistitikulta, skannata tiedostoja muistitikulle sekä skannata sähköpostiin. 

Ei lisätietoa

Lukittava latauskaappi puhelimille. 

Lämpöprässi käytössä kirjaston toisessa kerroksessa. Varattavissa Varaamon kautta. 

Lue lisää

Digitaalinen mikrofilmien lukulaite. Laitteella voi skannata mikrofilmattuja lehtiä ja tallentaa tiedostoja (pdf ja jpeg) muistitikulle. Mahdollisuus paperikopioihin: 0,50 € / kopio, koko A3. Ei internet-yhteyttä. 

Lue lisää

Digitaalinen mikrofilmien lukulaite. Laitteella voi skannata mikrofilmattuja lehtiä ja tallentaa tiedostoja (pdf ja jpeg) muistitikulle. Mahdollisuus paperikopioihin: 0,50 € / kopio, koko A3. Ei internet-yhteyttä. Lukulaitteen voi varata osoitteesta https://varaamo.hel.fi .

Lue lisää

SD-, MMC- ja Compact Flash -muistikorttien lukemiseen käytettävä oheislaite. Käyttö kirjastossa. 

Ompelukone Husqvarna Viking Emerald 118. Mukana ohjekirja. Omat langat mukaan. Varattavissa osoitteesta https://varaamo.hel.fi .

Lue lisää
Ei lisätietoa

Radonmittarin laina-aika 14 vrk. Ei varattavissa. 

Lue lisää
Ei lisätietoa

Kassin sisältö: puolikuutamburiini, triangeli, guiro, rytmikapulat, 2 marakassia. Laina-aika 14 vrk kirjastokortilla, ei voi varata eikä uusia. Palautus vain Pasilan kirjastoon.

Saumurin malli on Bernette B44 Funlock. Saumuri on käytettävissä ajanvarauksella. Lisätiedot ja varaukset Varaamosta: https://varaamo.hel.fi/ 

Skannaaminen (myös diat) mahdollista asiakastietokoneilla. Kopiokoneella voi skannata suoraan sähköpostiin tai muistitikulle. 

Lue lisää
Ei lisätietoa

Hublet-asema, johon kuuluu kuusi kirjastossa käytettävää tablettia. Hublet-tabletit lainataan kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Ei lisätietoa

Tulosteet 0,40€/paperi. 

 

Lainattavana tenoriukulele. Laina-aika 2 viikkoa. Ukulelea ei voi varata Helmetin kautta, eikä niitä voi uusia. Palautus vain Pasilan kirjastoon.

Vinyylileikkurilla voi luoda yksivärisiä tarroja ja kangaspainatuksia. Varaukset Varaamon kautta.

Lue lisää
 

Tilat

Auditoriossa on 90 istumapaikkaa, piirtoheitin, diaprojektori, dataprojektori, radio, DVD/CD-soitin, S-VHS-video, työasema, äänentoisto. Vuokra: 125 € / tunti (markkinaperusteinen) tai 50 € / tunti (subventoitu kulttuurihinta). Tila on varattavissa Varaamo-palvelusta. Lue lisää. 

Maksuton kokoushuone ja -ryhmätyötila. Lisätietoja ja varaukset Varaamosta.

Ei lisätietoa

Hiljainen opintosali soveltuu lukemiseen ja rauhalliseen yksintyöskentelyyn. Tilassa on langaton verkko. Tilaa ei voi varata. 

Tilaa käytetään myös yleisötilaisuuksiin.  

Erillinen hiljainen lukutila. 25 paikkaa. 

Lisätiedot ja ajanvaraus Varaamossa: https://varaamo.hel.fi/

Pinta-ala noin 33 m², maalattu valkoiseksi. Tilassa ripustustanko kolmella seinällä (n. 17 m) ja vaijereita 30 kpl, joissa on siirrettävät koukut (2/vaijeri) ja jotka kestävät isompiakin ripustuksia. Kolmella seinällä ripustuspohjaa, korkeus 0,87 m, leveys yhteensä n. 14,5 m. Ripustuspohjien kohdalla mahdollisuus käyttää erillisiin kiskoihin vapaasti ripustettavia vitriinejä yhteensä 8 kpl, mitat 0,87 m x 0,87 m, syvyys 10 cm, kaksi lasihyllyä. Lisäksi vapaasti seisovia vitriinejä 2 kpl ja pöytiä. Minikohdevalot kiskoissa. Tekniset tiedot: Tomi Laine p. 3108 5312. Varaukset ja tiedustelut: Tiina Tarvonen, tiina.tarvonen@hel.fi, puh. 09 3108 5301.

Tilaan mahtuu mukavasti noin 4 henkilöä. Tilassa ei ole tietokonetta. Varausaika enimmillään neljä tuntia. Varattavissa osoitteesta https://varaamo.hel.fi/


 

Lue lisää

Tilaan mahtuu mukavasti noin 4 henkilöä. Tilassa ei ole tietokonetta. Varausaika enimmillään neljä tuntia. Varattavissa osoitteesta https://varaamo.hel.fi/

Lue lisää
 

Kokoelmat

Helmet-kirjavarastoon on sijoitettu Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastojen varastoitua aineistoa. Kirjoja ja lehtiä on noin 6 hyllykilometriä eli lähes 200 000 nidettä. Varasto toimii pääkirjastossa Pasilassa. Lue lisää. 

Helsingin kaupunginkirjaston Helsinki-kokoelma tarjoaa asiakkaille pääkaupunkiaiheista aineistoa käytettäväksi Pasilan kirjaston tiloissa. Kokoelmassa on aineistoa kaupunginkirjaston toiminnan alkuajoilta 1860-luvulta asti. Kokoelma on suomen- ja ruotsinkielinen, lisäksi on hankittu vieraskieliset rinnakkaisteokset. Helsinki-kokoelma on käsikirjastokokoelma, josta ei anneta kotilainoja, mutta useista teoksista on olemassa myös lainattavia niteitä kirjastojen yleiskokoelmissa. Lue lisää. 

Valikoima lainattavia tai kirjastossa pelattavia lautapelejä kaikenikäisille. 

 

Palvelut

Ei lisätietoa

Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa lukivaikeuden, oppimisvaikeuden tai muun syyn vuoksi, kannattaa kokeilla äänikirjaa. Celian tuottamat äänikirjat on tarkoitettu eri tavoin lukemisesteisille henkilöille. Pasilan kirjastossa voit rekisteröityä CELIA-kirjaston verkkoasiakkaaksi.

Apua kirjaston tai omien laitteiden (tietokone, matkapuhelin tai tabletti) käyttöön sekä sähköiseen asiointiin ajanvarauksella ja ilman.  

Kirjavinkkaukset, satutunnit, kirjastoesittelyt ja muut erityispalvelut tulee sopia erikseen ottamalla yhteyttä kirjastoon. 

Asiakastietokoneilla voi tulostaa itsepalveluna A4-kokoisia mustavalko- tai väritulosteita. Hinta 0,40 € / tuloste.

Ei lisätietoa

Asiakkaiden omien kirjojen kierrätyspiste. Tuo enintään 5 kirjaa kerrallaan. Pois voit viedä niin monta kuin haluat. 

 

Vain avustajakoirat sallittu. 

 

Kaikki yleisimmät maksukortit käyvät. Myös lähimaksumahdollisuus.

Lisätiedot ja yhteydenotot: Janne Mikkonen (janne.mikkonen@hel.fi) 09-3102 1435.

Lue lisää
Ei lisätietoa

Mahdollisuus lainata ja palauttaa aineistoa itse automaatilla. 

Asiakkailla on käytettävissään maksuton langaton verkko.

Voit kuunnella kirjaston musiikkikokoelmaa omilla kuulokkeillasi tai lainaamalla kuulokkeet henkilökunnalta. 

Kaipaatko pikaisia lukuvinkkejä kirjallisuuden nälkään? Vaivaako lukujumi, eikä luettavaa löydy kirjaston hyllypaljoudesta? Tai haluatko saada kirjavinkkejä, koska kirjavinkkejä on kiva saada?

Helsingin kaupunginkirjasto tarjoaa näppärää ja nopeaa kirjavinkkausta kaikille. Valitse mieleisesi lomake ja valitse lomakkeista sanat (5 kpl) lukutoiveiden mukaisesti. Saat henkilökunnan tekemät kirjavinkit (5 kpl) suoraan sähköpostiisi. Lomakkeita on eri teemaisia. Voit myös valita useamman kielen, joilla haluat kirjavinkkejä.

Lomakkeet: 

Yleinen kaunokirjallisuus

Toiset todellisuudet

Rikoskirjallisuus

Rakkausromaanit

Sateenkaarihylly parantaa LGBTQIA*-aiheisen aineiston löydettävyyttä ja yhdenvertaisuutta kirjastossa. Kirjaston työntekijät valitsevat sateenkaarihyllyyn aikuisten, nuorten ja lasten aineistoa, jossa kuvataan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää sekä sateenkaarikulttuuria pääosin positiivisen representaation kautta. Homo- ja transfobinen aineisto ei kuulu sateenkaarihyllyyn. Sateenkaarihyllyjä on useissa Helmet-kirjastoissa, ja kaikki niiden aineisto on varattavissa ja lainattavissa Helmet-käyttösääntöjen mukaisesti. Helsingin kaupunginkirjaston sateenkaarihyllyihin sijoitetun aineiston löydät Helmet-tietokannasta haulla "sateenkaarihylly".

Satutunnit järjestetään tilauksesta. Ota yhteyttä ja sovi ajasta elo.lammi(at)hel.fi

Lisätiedot ja ajanvaraus Varaamossa.

Löydä kirjastosi

Avoinna

-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-
henkilökunta paikalla
-