Lukupiiri sai yllätysvieraan, itse kirjailija Joonas Tolvasen

Pointin lukupiiri on kokoontunut jo useita vuosia. Monenlaisia kirjoja on yhdessä keskusteltu läpi. Toukokuun 2019 lukupiirin kirjaksi oli valittu Joonas Tolvasen esikoisteos Soturimunkin oppipoika: aikani kung-fu-temppelissä.

Toukokuisena iltana lukupiiriin kysyi tietään myös uusi osallistuja. Aika pian kaksi lukupiiriläistä tunnisti uuden osallistujan itse kirjailijaksi. Tolvanen oli vierailulla Vantaalla ja tuli mukaan lukupiiriin. Tämä oli hieno yllätys, ja me kirjastossa sekä lukupiiriläiset arvostamme vierailua!

Kirjailija kertoi lukupiirissä omista kokemuksistaan. Keskustelua herätti kysymys, ovatko kirjan kaikki tarinat totta. Tolvanen kertoi niiden olevan tositapahtumiiin perustuvia, mutta paikoitellen hieman väritettyjä. Lukupiirissä keskusteltiin myös paljon Kiinasta ja Kiinan yhteiskunnasta. Kung-fu-koulujen arki ja julmat opetusmetodit mietityttivät lukupiiriläisiä.

Moni lukija jäi kaipaamaan kirjalta enemmän filosofisempaa puolta, henkistä kasvua ja itsen etsintää. Tähän Tolvanen vastasi, että hänkin lähti aikoinaan etsimään enemmän myös tätä kung-fusta. Kävi kuitenkin ilmi, että kung-fussa painotettiin enemmän fyysistä harjoittelua ja itsepuolusta. Tämän vuoksi henkistä kasvua oli kirjassakin vähemmän. Sitä ei juurikaan kirjailijan opintomatkoilla löytynyt.

Joonas Tolvanen, tuore isä, julkaisee syksyllä toisen kirjansa, joka on lastenkirja.

Tietoa Pointin lukupiiristä

Pointin kirjaston lukupiiri kokoontuu joka kuun toinen maanantai  klo 18–19.30. Heinäkuut lukupiiri lomailee. Lukupiirikirjan voit noutaa kirjastomme varaushyllystä, pika-asioinnin alueelta. Muista lainata kirja omalle kortillesi. Kaikki kirjallisuudesta kiinnostuneet ovat tervetulleita vaihtamaan ajatuksia kuukausittain valittavista kirjoista – tai ihan vain kuuntelemaan keskustelua. Ei haittaa, vaikka kirja ei olisikaan luettuna tapaamispäivään mennessä. Löydät Pointin lukupiirin myös Facebook-ryhmänä.

Kuva: Eeva Kärkkäinen
Teksti: Anne Hannikainen ja Eeva Kärkkäinen