Saran kirja- ja musiikkivinkit olkaa hyvät!

Hei!
Olen 17-vuotias lukiolainen, ja olen kuukauden ajan kesätöissä Pointin kirjastossa. Olin täällä viime vuonnakin kuukauden ajan kesätyöntekijänä, ja oli mukavaa päästä takaisin tuttuun ympäristöön työskentelemään. Harrastan urheilua ja partiota, ja luonto on lähellä sydäntäni. Ympäristöasiat ovat minulle tärkeitä, ja haluaisin tulevaisuudessa vaikuttaa tämän hetken ympäristöongelmiin. Tämä näkyy myös valitsemissani kirjoissa. Romanttiset nuortenkirjat ovat myös lemppareitani, mutta joskus luen jotain aivan muuta. Kirjojen luku jää minulta liiankin usein väliin varsinkin nyt ylppäreihin lukemisen vuoksi. Kuuntelen sen sijaan paljon musiikkia. Musiikki antaa hyvän fiiliksen ja lievittää stressiä. Halusin sen vuoksi jakaa sekä kirja- että musavinkkejä.

Heittäydy, jos uskallat, Estelle Maskame
DIMILY-trilogiasta tunnetun kirjailijan romaani kahdesta kovia kokeneesta nuoresta, MacKenzie Riversistä ja Jaden Hunterista, toisen surun kohtaamisesta sekä rohkeudesta. 

X, Ed Sheeran
Juuri Ed Sheeranin keikalla käyneenä olen kuunnellut jatkuvasti hänen ihastuttavaa musiikkiaan. Pidän etenkin tästä levystä, sillä se sisältää parhaat rakkauslaulut, mutta siinä on myös menevämpiä kappaleita. Pitkäkestoisimmat suosikkini tältä levyltä ovat Photograph, All Of The Stars sekä Tenerife Sea. 

Ekovuosi Manhattanilla, Colin Beavan
Mitä yksi ihminen voi tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi? Newyorkilainen Colin Beavan elää vaimonsa ja tyttärensä kanssa vuoden ajan mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Kirjassa käsitellään yksilön ympäristöystävällisyyttä informatiivisesti ja kokonaisvaltaisesti; ruuan, liikenteen sekä muun kulutuksen näkökulmasta. 

Parantaja, Antti Tuomainen
Tämä ei ole aivan tavallinen rikosromaani, nimittäin kirjassa on vahvana osana ilmastonmuutos. Lisäksi romaani kertoo kahden pariskunnan, Tapanin ja Johannan, rakkaustarinasta, joka murtuu kun Johanna-vaimo katoaa yhtäkkiä. Romaanissa kuvaillaan tuttuja Helsingin alueita lähitulevaisuudessa, jotka alkavat pikkuhiljaa tuhoutumaan ilmaston lämmetessä.  

Handwritten, Shawn Mendes
Ed Sheeranin rinnalla toisena artistisuosikkinani on Shawn Mendes. Valitsin häneltä kyseisen levyn, sillä siinä on kappale, jonka kuulin ensimmäistä kertaa häneltä, joka oli Stitches. Muita mielestäni hyviä kappaleita ovat Kid In Love, I Don’t Even Know Your Name sekä I Know What You Did Last Summer.

Tähtiin kirjoitettu virhe, John Green
Kirja, joka saa minut aina itkemään. Herkkä ja musertava rakkaustarina 16-vuotiaasta kilpirauhassyöpää sairastavasta Hazelista ja hurmaavasta Augustuksesta. Kirja on tarina periksiantamattomuudesta ja rohkeudesta parantumattomasta sairaudesta huolimatta. Kirjasta on tehty myös elokuva, jonka olen katsonut liian monta kertaa ja joka kerta se saa minut itkemään.

Minä, Simon, Homo Sapiens,  Becky Albertalli
Onko kaikkien pakko tulla kaapista? Riemastuttava ja sympaattinen romaani Simonista, jonka elämä menee mullin mallin, kun hänen salainen ihastuksensa uhkaa paljastua. Teos käsittelee nuoruutta, rakkautta, ystävyyttä ja sukupuoli-identiteettiä humoristisella tavalla, ja se tempaisee lukijat mukaansa.

Kuva:  Masha Rostovskaya / Unsplash