Tettiläisen vinkit

Mitä lukea?


Olen harjoittelija Pointissa 10 päivää. Olen päässyt tutustumaan kirjaston töihin, ja mitä kirjoille tehdään ennen kuin ne hyllytetään. Olen tehnyt täällä eri töitä, kuten hyllyttämistä, merkkien laittamista ja tämän kirjoittamista. Kirjastossa on mukavan hiljaista ja työn voi tehdä omassa rauhassa, itse työn tekeminen sujui helposti ja nopeasti ja tekemistä oli hyvä määrä. Sillä kirjaston vieressä on koulu, on täällä yleensä lapsia. Kirjojen hyllyttäminen vaikutti monimutkaiselta, mutta sen ymmärsi nopeasti. Valitsin tämä kirjaston TET paikaksi. koska tykkään lukemisesta ja hiljaisuudessa. Työni täällä on ollut mukavaa. 
Olen itse pitänyt englanniksi lukemisesta, joten olen lukenut suurimman osan näistä kirjoista englanniksi. Jos et tiedä mitä lukea, minulla on vähän suosituksia.

Skullduggery Pleasent, Derek Landy


Skullduggery Pleasent on yhdeksän osainen fantasia kirjasarja, josta on tullut nopeasti yksi lempikirjasarjoistani. Skullduggery Pleasent kertoo luuranko etsivästä ja hänen ystävästään, kun he pysäyttävät pahoja voimia. Kirjassa on huumoria ja toimintaa, jos pidät Harry Potter sarjasta, mutta toivot enemmän jännitystä, mysteeriä tai syvällisyyttä, suosittelen tätä kirjasarjaa. 

And then you’re dead, Paul Doherty ja Cody Cassidy


Oletko ikinä miettinyt mitä tapahtuisi, jos liukastuisit banaaninkuoreen? Tai ehkä jos joutuisit mustaan aukkoon? Tämä kirja kertoo tieteellisesti, hauskasti, mielenkiintoisesti ja hiukan raa’asti mitä oikeasti tapahtuu jos näin kävisi. Kirja tutkii oudoimpia, epätavallisimpia ja hauskoja kuolemantapoja. Jos pidät tieteestä, tai muuten vaan haluat tietää mitä tapahtuu jos hyppäät avaruudesta, suosittelen tätä kirjaa.

Salaisuus-sarja, Enid Blyton


En itse ole lukenut Enid Blyton Viisikko sarjaa, mutta Salaisuus nappasi. Se myös kertoo lapsista jotka ratkaisevat mysteerejä. Jos tykkäät mysteereistä tai muista Enid Blytonin kirjoista, suosittelen myös tätä. Salaisuus-sarja on suunnattu nuorille, mutta siitä voivat kaikki nauttia.

Luukas