Päiväkotiyhteistyö

Haluamme rikastaa lapsen mielikuvitusta ja tukea lapsen kielellistä kehittymistä. Kirjaston palvelut ovat maksuttomia.

Lisätiedot ja yhteydenotot/ Pointin kirjasto:
point.kirjasto@vantaa.fi

 

Satutuokiot 3-5 -vuotiaille

Varaa ryhmällesi satutuokio tästä.
Tuokiot ovat leikkisiä ja toiminnallisia, ja paikalla on vain haluamasi lapsiryhmä. Järjestämme satutuokioita paikan päällä ja etänä.  Varauskalenteriin tulee uusia aikoja kuuden viikon välein, aina seuraavan työvuorolistan valmistuttua. 

Aihepaketit

Sankarit, ötökät, avaruus, tunnetaidot ja ystävyys vai jotain ihan muuta? Kokoamme aihepaketteja toivotun teeman ympärille. Tilaa paketti tästä.

Tunne- ja kaveritaitolaatikko

Pointin kirjastosta on lainattavissa tunne- ja kaveritaitolaatikko satuhetkien järjestämiseen. Laatikko sisältää kymmenen teemaan sopivaa kirjaa sekä ohjekansion, josta löytyy jokaiselle kirjalle erikseen luotu satuhetken mallirunko sekä runsaasti vinkkejä ja valmiita tehtäväideoita kirjojen käsittelyyn lasten kanssa. Löydät kirjalliset materiaalit myös tästä.
Katso, onko laatikko vapaana haluamassasi kirjastossa täältä.

Kirjasto Lukudiplomi_pieni.png

Satudiplomi

Satudiplomi uudistui elokuussa 2021: kirjat on järjestelty aihepiirien mukaan ja niihin on merkitty suuntaa-antavat esimerkki-iät. Kirjoja löytyy 0-6-vuotiaille. Satudiplomisivulta löydät lukuvinkkejä ja lisäohjeita satudiplomin suorittamiseen. www.lukudiplomi.fi

Luetut kirjat voi merkitä väritettävään Lukulokkiin. Kun yhdessä askarreltu Lukulokki on valmis, lapset saavat kirjastosta ryhmädiplomin sekä kruunun Lukulokilleen.

kirjastokortti

Kirjastokortti

Voit hankkia päiväkotiryhmällesi oman kirjastokortin. Kortti voidaan tehdä kirjastokäynnin yhteydessä - muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi. 

Kirjastolainen päiväkotiin

Tulemme mielellämme kertomaan kirjaston palveluista päiväkodin henkilökunnalle sekä ideoimaan niitä kattavammiksi. Vierailuun voi sisällyttää myös esimerkiksi kirjavinkkausta. Vierailupyynnöt kannattaa esittää sähköpostitse.

Kuva: Pixabay, pixabay.com