Siirry sivun sisältöön
{{ selectedLibrary.Picture.Name }}

Yhteystiedot

{{ selectedLibrary.Address.Street }}
{{ selectedLibrary.Address.Zipcode }} {{ selectedLibrary.Address.City }}
Koirat sallittu
Koirat kielletty
Siirry kirjaston sivuille

Uusimmat tapahtumat

Cara Tolmie ja Stine Janvin

Cara Tolmie & Stine Janvin

Äänen Lumo ja Rikhardinkadun kirjasto esittävät taiteilija Cara Tolmien ja muusikko Stine Janvinin ainutlaatuisen, paikkasidonnaisen ääniesityksen. Tolmie ja Janvin tutustuivat toisiinsa ensimmäistä kertaa työskentelyprosessin aikana. He löysivät yhteisen mielenkiinnon kohteen brändättyjen, teollisten käsitteiden, kuten “hygge”, “kos” ja “mys” vaivaannuttavista kipukynnyksistä. Esitys on tutkimusmatka ihmisäänellä tehtäviin kokeiluihin, joissa rajoittamisen, etäännyttämisen ja toisteisuuden aihiot nousevat keskiöön. Lisäksi esitys pohdiskelee ASMR-ilmiötä (“autonomiset rauhoittavat aistielämykset”), liioiteltua lähietäisyyttä ja konformismin kiusauksia.

Esityksen ovat tilanneet yhteistyössä Edition – Festival for Other Music (Tukholma), Borealis-festivaali (Bergen) sekä Äänen Lumo. Yhteistilausta on tukenut Pohjoismainen kulttuurirahasto. Esitystä tukevat lisäksi Koneen Säätiö, Taiteen edistämiskeskus ja Musiikin edistämiskeskus.

CARA TOLMIE

Cara Tolmie työskentelee esitystaiteen, musiikin ja liikkuvan kuvan risteyksessä. Kehoaan ja ääntään käyttäämällä hän lähestyy musiikillisen kielen poliittisia ja runollisia ulottuvuuksa. Tolmien projekteja ovat mm. ULAPAARC yhdessä Paul Abbottin kanssa, kollektiivinen vokaaliyhtye DRANG sekä taiteellinen tutkimusprojekti Gender of Sound Susanna Jablonskin kanssa. Parhaillaan Tolmie tekee tohtorintutkintoaan kriittisen äänen ohjelmassa, Konstfackissa, Tukholman Taideteollisessa yliopistossa.

STINE JANVIN

Stavangerissa syntynyt ja Berliinissä asuva laulaja Stine Janvin työskentelee kokeellisen musiikin, äänen ja audiovisuaalisen esitystaiteen parissa. Hän on erityisen kiinnostunut ihmisäänen tunnistamattomista ja monikäsitteisitä ominaisuuksista. Viime aikoina Janvin on keskittynyt äänikollaasien abstraktiin tarinankerrontaan, jonka taustalla on vaikutteita esimerkiksi elektronisesta musiikista, äänirunoudesta, kansamusiikista ja kielestä sekä linnuista ja eläimistä. Hänen projektejaan ovat esimerkiksi Fake Synthetic Music, esityksellinen installaatio The Subjective Frequency Transducer sekä liveradiokuunnelma Labour.

Edition Festivalin julkaisema haastattelu prosessista:
http://www.edition-festival.com/cara-tolmie-stine-janvin-conversation/

Rikhardinkadun kirjasto

28.4.2019 klo 14:00 - 15:00

Viimeksi päivitetty 10.4.2019