Etsitään Etsivätoimisto Pandavakoilu

Piskuisen Nöykkiön kirjaston ilmoitustaululta löytyi asiakkaan jättämä ilmoitus. Julkaisimme kuvan kirjaston somessa odottaen saavamme perinteiset noin parikymmentä tykkäystä. Kuva lähti kuitenkin elämään omaa elämäänsä. Muutamassa päivässä sitä on käyty katsomassa huikeat yli 46 000 kertaa! Tykkäyksiäkin on kertynyt jo parisen tuhatta.

Pandavakoiluilmoitus.jpg
 
Päätimme ottaa Pandavakoilun omat keinot käyttöön, ja selvittää ketä ilmoituksen takaa löytyykään.

Lähiomakotitalosta löytyivät reippaat kaverukset, kahdeksanvuotiaat Inkeri ja Katriina. Inkeri löysi vuosi sitten perheen mökiltä Salapoliisin käsikirjan. Sujuvana lukijana hän kahlasi kirjan läpi ja innostui itsekin salapoliisintehtävistä. Hän sai myös ystävänsä Katriinan innostumaan ajatuksesta. Tytöt tekivät omat etsiväkorttinsa, joita emme salapoliisiturvallisuuden ja ammattisalaisuuksien paljastumisen varmistamiseksi tarkemmin kuvaile.

pandat.jpg
 
Salapoliisin käsikirjasta sai paljon hyviä vinkkejä. Tyttöjen harmiksi toimeksiantoja ei ole vielä tullut. He ovatkin suunnitelleet laajentavansa toimintaa löytötavaroiden omistajien etsintään. Löytötavaroiden palauttamisesta on jo vähän käytännön kokemustakin.

Vakoilutehtäviä varten tarvittava välineistö kulkee näppärästi mukana äidin lapsuudesta perityssä kassissa. Myös maskottipanda kulkee vakoiluretkillä aina mukana.

pandat2.jpg
 
Lisävinkkejä on saatu myös suositusta Lasse-Maijan etsivätoimisto -kirjasarjasta. Kaikenlaiset kirjat kuvakirjoista tietokirjoihin ovat kuuluneet tyttöjen suosikkilukemistoon. Heidät voi löytää kirjaston lisäksi monipuolisten harrastusten parista, johon aktiivisilla tytöillä löytyy intoa ja aikaa.

Aila Kaunisvaara
Nöykkiön kirjasto