Juhlitaan Suomen luonnon päivää!

Elokuussa vietettävä Suomen luonnon päivä on luonnon oma juhlapäivä, jota on vietetty vuodesta 2013 asti. Yksi tapa juhlia luontoa on lukea jokin luontoaiheinen kirja – miksei vaikka luonnon helmassa? Näistä kirjavinkeistä saa hyviä eväitä luontoretkelle.

Teosten nimestä pääset varaamaan kirjan Helmet-haussa. Linkit aukeavat toiseen sivustoon.

Timo Parvela: Ella ja kaverit menevät metsään
Supersuositun Ella-sarjan sankarit viettävät kesäleiriä metsässä. Leirillä opetellaan muun muassa nuotion tekemistä, metsässä yöpymistä – ja hirvien pyydystämistä! Tämä kirja takaa naurut kaikenikäisille!

Veera Salmi: Puluboin ja ponin pöpelikkökirja
Poniksi haluavan kaupunkilaistytön ja Hakaniemen pulun seikkailut ovat hurmanneet jo usean kirjan verran. Tässä kirjassa eletään jännittäviä aikoja, kun Puluboi päättää kokeilla elämää ”avalassa luonnossa” eli Helsingin keskuspuistossa.

Johanna Hulkko: Geoetsivät-sarja
Oletko sinä kokeillut geokätköilyä? Tässä helppolukuisessa kirjasarjassa kaverukset Raparperi, Emmi ja Salli harrastavat geokätköjen etsintää – ja tulevat samalla ratkaisseeksi rikoksen jos toisenkin. Kirjoista löytyy myös tietoa ja vinkkejä geokätköilyä aloitteleville.

Tittamari Marttinen: Riemukas metsäretki
Tee runoretki sienimetsään! Tässä kirjassa päästään tutustumaan niin tanssiviin tatteihin kuin hurjiin hirvikärpäsiinkin. Mutta mikä ihme on narrausvahvero?

Mauri Kunnas: Pieni luontokirja
Voiko ketunleipiä syödä? Mistä tunnistaa västäräkin? Mauri Kunnaksen upeasti kuvittama kirja sopii etenkin perheen pienimmille luonnontutkijoille.

Reetta Niemelä: Nähdään majalla -sarja
Anna ystävineen rakastaa tutkia luontoa, ja ennen pitkää heistä kehkeytyykin eteviä luontoagentteja. Sarjassa yhdistyvät tieto ja tarinat, ja sarjassa päästään tutustumaan niin pörriäisiin, lintuihin kuin kasveihinkin.

Iiris Kalliola ja Lasse J. Laine: Suomen lasten retkeilyopas
Ulkoilmaelämä on kivaa! Tästä kirjasta löytyy tietoa muun muassa lintubongauksesta, melonnasta, geokätköilystä ja tähtitaivaan tarkkailusta – kaikkina neljänä vuodenaikana.

Viljami Ovaskainen: Suomen luonto – lasten pikkujättiläinen
Tämä kirja kertoo kaiken tietämisen arvoisen Suomen eliölajeista rupikonnasta rusakkoon ja sorsista silakkaan.

Teksti ja kuva: Eeva Rita-Kasari, Tapanilan kirjasto