Karnelija suoritti lukudiplomin venäjäksi

Ekaluokkalainen Karnelija ja hänen äitinsä Angelina kertoivat, miten ja miksi he ryhtyivät suorittamaan lukudiplomia ja mitä kirjoja he valitsivat.

On ilo nähdä teidät Sellon kirjastossa, Karnelija ja Angelina. Miksi päätitte ryhtyä suorittamaan lukudiplomia?

Tykkäämme lukemisesta ja halusimme löytää uutta lastenkirjallisuutta. Helmetin venäjänkielisillä Facebook-sivuilla huomasimme ilmoituksen lukudiplomista ja päätimme kokeilla. Tämäntyyppiset jutut lisäävät lukuintoa. Aiomme jatkaa myös ensi vuonna.
 
Oletteko suorittaneet myös lukudiplomin liittyviä tehtäviä?

Ei, tehtävät jätettiin tällä kertaa väliin.
 
Haluaisitteko lisätä tai muuttaa jotakin lukudiplomissa?

Minusta kaikki oli hienoa. Lukulistalla oli paljon uutta lastenkirjallisuutta. Toivoisimme kuitenkin vielä enemmän kirjavinkkejä, näin olisi enemmän valinnanvaraa. Kirjojen ikäsuositukset olivat todella hyvä asia.
 
Mistä kirjoista ja osioista tykkäsit kaikista eniten, Karnelija?

Tykkään tosi paljon Maršakin runoista Villakoirasta. Luin lisäksi Usatševin runoja isoäidilleni Skypessa. Hän tykkäsi siitä! Tykkään tarinoista Karandaš ja Samodelkinista. Pidin myös seikkailuosiosta.

Luetko itsenäisesti vai äidin kanssa?

Pidän siitä, kun äiti lukee ja näyttää minulle kuvia. 

Mitä aiot lukea seuraavaksi?

En ole vielä lukenut kirjaa Manjunjasta, koska olin liian pieni.

Karnelija on ensimmäinen venäjänkielisen Helmet-lukudiplomin itsenäinen suorittaja. Muut osallistujat suorittivat lukudiplomit opettajien ohjeistuksella ja saivat kunniakirjat koulussa ja yhteisissä tilaisuuksissa kirjastoissa.

Venäjänkieliset lukudiplomit on otettu käyttöön Helmet-kirjastoissa viime vuonna. Lukudiplomikirjat on valittu pitäen mielessä niiden saatavuus Helmet-kirjastoissa. Lisätietoja diplomin suorittamisesta löytyy Helmet.fi-sivun lastenosiosta ja Lukudiplomi.fi:stä.

Haastattelu ja kuva: Katia Shklyar
Suomennos: Dmitry Zherbin