Kirjavinkkejä kesälomapäiviin

Kesä on ollut lämmin ja aurinkoinen. Tänään sade pyyhkii katuliituauringotkin kadusta. Metsä huokaa helpotuksesta ja niitty kiittää. Mitä sinä teet?

Toiset meistä nappaavat kumisaappaat eteisen nurkasta ja heittävät sadeviitan hartioille. Sateen ja myrskyn supersankarit eivät villiä säätä pelkää. Jos lätäkköjä ei löydy tai kurakanavia on jo kaivettu tarpeeksi, lisää supersään tekemistä löytyy Jo Schofieldin kirjasta Villin sään kirja: tekemistä sateeseen, tuuleen ja tuiskuun.

Jos tekee mieli liikkua, mutta pelkää kastumista kuin kunnon kissa konsanaan, voi kokeilla raukeaa venyttelyä kodin lämmössä. Siihen saa oivia ohjeita kivoista joogakirjoista. Lorena Pajalungan kirjassa Joogaleikki – rohkea leijona ja kepeä perhonen matkitaan erilaisia eläimiä. Baron Babtisten Isä on rinkeli -kirjassa liikkeen keinoin tutustutaan vanhempien ammatteihin. Nyt siis vain leikkimään puutarhuria, kissaa ja koiraa.

Sateisina päivinä voi myös loikoilla hyvällä omallatunnolla sohvan nurkassa lueskelemassa. Katarina Mazettin Seikkailuserkut-sarjan kolmannessa osassa Viikinkejä ja vampyyreja etsitään aarretta. Sari Peltoniemen Avaimenkantaja-trilogian päättää jännittävä Vattenporin simpukka. Jalkapallon MM-kisojen kotikatsomossa voi tauon aikana syventyä Magnus Ljunggrenin Futaajat -sarjaan, josta on juuri ilmestynyt neljäs osa Kovaa peliä.

Liikuit tai loikoilit, kannattaa poiketa kirjastoon. Tule etsimään, tule uteliaana. Seikkailu odottaa nurkan takana.

Teksti: Outi Gottvalles

Kuva: Pixabay / VABo2040