Koiratarinoiden ystäville

Koiratarinoita on kiva lukea. Niitä voi lukea yksin tai vaikka yhdessä ääneen perheen kanssa. Koirat ovat erityisen hyviä kuuntelijoita. Joissain kirjastoissa voi käydä lukemassa lukukoirille.

Koirakirjoista voi nauttia jo ihan aloittelevakin lukija.Etsiväkoira ratkoo maatilan mysteereitä, Täplä löytää kodin vaarallisen matkan jälkeen, Holly Webbin eläintarinoissa seikkailevat koirien lisäksi myös kissat.

Koiratarinoita löytyy myös niille, jotka ovat jo lukemista harjoitelleet. Ponku ja Peetu ratkovat arvoituksia. Koiratytötpelastavat joen rantaan hylätyn Jesse-koiran. TopijaKingilöytävät uuden kodin.

Monista koiratarinoista on myös tehty hienoja elokuvia. Lassie palaa kotiin kirjoitettiin 1930-luvun lopulla ja ensimmäinen elokuvakin on jo vuodelta 1943. Koiratarinoiden klassikko viekin lukijan ja katsojan myös aikamatkalle 1930-luvun Isoon-Britanniaan. Tarinan ydin on ajaton: uskollinen Lassie palaa ystävänsä Joen luo.

Minulle ensimmäinen tärkeä koiratarina oli Bim Mustakorva. Näin sen elokuvissa 9-vuotiaana. Kun Bimin isäntä Ivan Ivanyts joutuu sairaalaan, Bim kohtaa sekä ystävällisiä sekä ilkeitä ihmisiä. Bimin tarina on koskettava. Vanhempana iloitsin, kun löysin rakkaan tarinan sekä elokuvana että kirjana kirjaston kokoelmista.

Jos koiratarinat ja eläintarinat kiinnostavat, kannattaa suunnata lauantaina 13.4.2019 Hopeatähti-tapahtumaanKanneltaloon. Tapahtuma on suunnattu Hopeanuolen, Soturikissojen ja muiden eläintarinoiden ystäville. Luvassa mm. korva- ja häntäpaja sekä eläinpukunäytöksiä.

Tässä jutussa vinkatut koiratarinat löydät tekijätietoineen Kirjasammon kirjahyllystä Koiratarinoiden ystäville:

https://www.kirjasampo.fi/fi/node/11510

teksti: Outi Hokkinen

Kuva Hopeatähti-tapahtumasta: Fjalle