Kruunu päähän!

Kukapa meistä ei haluaisi pukea päähänsä kruunua ja elää onnellisena elämänsä loppuun asti. Jokainen meistä voi olla oman elämänsä prinsessa tai prinssi. Näiden tuoreiden lastenkirjojen avulla pääset takuulla kuninkaalliseen tunnelmaan!

Sanna Mander: Prinsessakirja

Mitä prinsessat syövät? Millaisia kenkiä prinsessat käyttävät? Entä millaisia ovat prinsessojen lemmikit? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löytyy vastaus tästä upeasti kuvitetusta kirjasta. Samalla esitellään joukko tosielämän ja satujen prinsessaa Marie Antoinettesta Lumikkiin.
 

Hannele Lampela: Prinsessa Pikkiriikki -kirjat

Prinsessa Pikkiriikki on ihana, tuhma ja kiltti – niin kuin me kaikki! Yhdessä taikakoiransa Makkaran kanssa Pikkiriikki pukee ylleen tyllihameen ja kumpparit ja taikoo aikuiset himpskattiin määräilemästä! Nämä tarinat sopivat hyvin vaikkapa ääneen luettavaksi!
 

Sylvie Misslin: Missä olet, Prinssi Hurmelo?

Prinsessaystävykset eivät enää jaksa odottaa prinssiään, vaan ryhtyvät itse toimiin. Etsintäretkellä metsän keskellä vastaan tulee erilaisia otuksia – ja myös prinssejä. Mutta missä ihmeessä piileskelee prinssi Hurmelo?
 

Satu ja Johanner Erra: Todellisten prinsessojen kirja: vahvoja kuninkaallisia naisia Hatseptutista Viktoriaan

Tämä kirja kertoo satuprinsessojen sijaan ihan oikeista kuninkaallisista historian eri aikakausilta, muinaisesta Egyptistä nykypäivään asti. Monet prinsessat ovat vuosien saatossa muuttaneet maailmaa!
 

Karoliina Suoniemi: Ihan oikeat prinsessat ja prinssit

Millaista elämää elävät tosielämän prinssit ja prinsessat? Kuluvatko heidän päivänsä kenties tanssiaisten ja hienojen asujen parissa? Tässä kirjassa päästään tutustumaan hovielämään keskiajan hallitsijoista nykypäivän kruunupäihin. Kirjasta löytyy lukijalle myös erilaisia kuninkaallisia tehtäviä, kuten oman arvonimen keksiminen tai kuninkaallisen lukujärjestyksen laatiminen.

Teksti: Eeva Rita-Kasari, Keskustakirjasto Oodi
Kuva: Ashton Mullins, unsplash.com