Kysymysmerkkejä

Kymmenen kysymystä kirjastosta

Lastenosastolla suorastaan vilisee kirjastonkäyttäjiä. Äkkiä heräsi ajatus, että heiltä pitäisi saada pikaista suullista palautetta. Kysymyksiin vastanneet lapset suostuivat saman tien kertomaan mielipiteitään ja toiveitaan.

Mikä kirjastossa on parasta?
Kirjat nousivat ykköseksi, perässä seurasivat leikkiminen, pelaaminen ja piirtäminen. Myyrmäen kirjasto koettiin kyllin isoksi ja tarpeeksi hiljaiseksi.

Käytätkö muitakin kirjastoja?
Lapset käyttävät lähellä olevia kirjastoja Vantaalla, osa myös Espoossa ja Helsingissä, jotkut eri kaupungeissa ympäri Suomea.

Käytkö mieluiten yksin, kavereitten vai perheen kanssa?
Perheen kanssa käydään eniten, myös sukulaiset mainittiin. Mieluummin tullaan kavereiden kanssa kuin yksin. Päiväkotiryhmissä ja koululuokan mukana viihdytään.

Mitä kaikkea lainaat?
Lastenkirjoja, jännäreitä, aapisia ja oppikirjoja halutaan. Lautapeleistä riittää kysyntää. Kirjaston sisällä tabletit ja kuulokkeet ovat päivittäin lainassa.

Mitä laitteita kirjastossa pitäisi olla?
Enemmän tietokoneita ja tabletteja. Näyttelykalusteita toivottiin, varsinkin sellaista, johon voisi kiinnittää piirustuksia.

Mitä haluaisit, että kirjastossa voisi tehdä?
Lukea itse tai äidin kanssa. Pelata, piirtää, käydä tapahtumissa ja leikkiä vaikka siskon kanssa.

Mitä tapahtumia toivoisit?
Näytelmiä, musiikkia, peliaikaa. Erilaisia teematapahtumia, erityisesti juhlia, kuten Halloweenina, kesällä ja jouluna. Lukukoira olisi kiva.

Millaista apua kaipaisit henkilökunnalta?
Kirjojen etsimistä ja aineiston järjestelyä. Apua, jos kirjastokortti ei toimi.

Mitä tekisit, jos olisit itse kirjastossa töissä?
Auttamista, palauttamista ja järjestämistä. Palvelupisteellä infoa ja korttien tekemistä. Lukemista. Sitä mitä käsketään.

Millaiseksi kirjasto muuttuu kymmenen vuoden kuluttua?
Erinäköiseksi. Kirjastoon tulee puuleluja, uusia koneita, enemmän teknologiaa sekä robotteja palvelemaan. Nettiaineistoa ja äänikirjoja on paljon, mutta kuitenkin enemmän paperikirjoja, tosin erilaisissa hyllyissä. 

Teksti: Minna Nuutila/Myyrmäen kirjasto 
Kuva: geralt/Pixabay