Mikko Mallikas täyttää 50 vuotta!

Ruotsalainen lastenkirjaklassikko Mikko Mallikas täyttää 50 vuotta vuonna 2022. Gunilla Bergströmin rakastetun kuvakirjasarjan ensimmäinen osa God natt, Alfons Åbergilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1972 (suomennos Mikko Mallikas on oikukas ilmestyi 1977). Vuosikymmenten aikana Mikko Mallikas -kirjoja on käännetty peräti 35 kielelle. Helmet-kirjastojen kokoelmista Mikko Mallikkaita löytyy 17 eri kielellä.

Mikko Mallikas on pieni, aika tavallinen poika, joka asuu kerrostalossa kahdestaan isänsä kanssa. Pienempänä hänellä on mielikuvitusystävä Mulperi, ja myöhemmin hän saa myös oikeita ystäviä, kuten Millan ja Villen. Kirjojen lisäksi Mikko Mallikas seikkailee myös piirretyissä.

Helsingin kirjastot viettävät Mikko Mallikas -juhlavuotta muun muassa kirjanäyttelyiden ja satutuokioiden muodossa. Jokainen Helsingin kirjasto saa myös oman Mikko Mallikas -pehmolelun kevään 2022 aikana! Virallista juhlapäivää Alfons-dagenia vietetään 6.8., mutta pienimuotoista juhlatunnelmaa on luvassa pitkin vuotta. Ajankohtaiset tiedot kunkin kirjaston tapahtumista löytyvät kunkin kirjastojen omilta Helmet-alasivuilta.

Pienten Mikko Mallikas -tietäjien iloksi on tehty myös tietovisa, johon voi osallistua omalla puhelimella tai tietokoneella. Mene osoitteeseen http://play.seppo.io ja kirjaudu koodilla EBC72E. Du kan också delta på svenska med koden 77B994.

Teksti: Eeva Rita-Kasari, Töölön kirjasto

Kuva: Pauliina Mäntyvaara / Helsingin kaupunki