Myyrä luki pehmoille satua.

Pehmojen yökyläily

Ison Omenan kirjastossa oli Espoo-päivillä 26.-27.8.2017 pehmojen yökyläily. Yökyläilkyyn osallistui 54 pehmoa. 

Juhlat alkoivat lauluhetkellä. Sen jälkeen pehmot menivät kirjavaunujunassa jatkamaan juhlimista. Illan aikana pehmot tutustuivat melkein koko kirjastoon: Pajaan, soittohuoneeseen, lastenosastoon, nuortenosastoon, neuvolaan, lainaukseen, palautusautomaattiin, Herbariumiin sekä datapisteeseen. Illan aikana Ison Omenan kirjaston Facebook-sivuilla julkaistiin kuvia siitä mitä pehmot puuhastelivat.

Pajassa pehmot saivat kokeilla 3d-tulostimia ja VR-laseja. Askartelimme myös Suomen lipun, olihan juhlien teemana Suomi 100 vuotta. Soittohuoneessa kokeilimme eri soittimia. 

Lastenosastolla lainasimme kirjoja, luimme sekä leikimme leikkialueella. Pehmoilla oli myös teehetki, eihän kukaan tyhjällä vatsalla jaksa koko iltaa juhlia. Katsoimme myös elokuvan Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä nuortenosastolla. Elokuvan jälkeen pehmot pelasivat biljardia, shakkia, konsolipelejä sekä lautapelejä.

Pehmojen yökyläily oli kaikille ihana ja mukava kokemus. Mukaan kotiin osallistuja saivat vihon, jossa oli koottu kuvia pehmojen illasta ja aamusta kuvatekstien kera. Vihko löytyy myös Ison Omenan kirjaston lastenosastolla. Sitä voi lukea paikan päällä. Kiitämme kaikkia osallistujia!

Teksti ja kuva: Linda Åkerlund