Vieras avaruudesta

Viestejä ulkoavaruudesta - digitaalinen näyttely

Kauniaisten Työväen Akatemian teatteri-ilmaisun opiskelijat valmistivat Teatterityöpajat-kurssilla neljä digitaalista teosta 6 - 11-vuotiaille otsikolla "Viesti ulkoavaruudesta". Teoksia yhdistäviksi teemoiksi valikoituivat koti ja perhe. Kurssin ohjaajana toimi Joel Neves (TeM). Tervetuloa tutustumaan neljään erilaiseen ja jännittävään pelein ja leikein osallistavaan tarinaan ulkoavaruudesta!

Tervetuloa Viestejä ulkoavaruudesta -näyttelyn virtuaalisiin näyttelynavajaisiin kuulemaan teosten taustoista perjantaina 15.5. klo 18. Liity mukaan teams-keskusteluun klikkaamalla linkkiä: Liity Microsoft Teams -kokoukseen.

Avaruuspoika Xan-Ter

Mitä tapahtuu kun pieni ihmislapsi päätyy avaruussukkulassa alienien alukselle? Millaisia kommelluksia seuraa, jos parhaat ystäväsi ovat pieni mutta pippurinen avaruusörkki ja iso mutta herkkä otus? Entä kun soppaan sotketaan vielä voimakristalli, mystinen ihmisten avaruusalus ja pelottavia gorgoidi-hirviöitä? Vastauksen saat kun lähdet Xan-Terin ja hänen ystäviensä Alin ja Enin matkaan avaruuslaiva Permiliukselle, jossa pääset tutustumaan kaiken karvaisiin avaruusötököihin ja muihin jännittäviin hahmoihin tässä Työväen Akatemian teatteri-ilmaisulinjan opiskelijoiden Venla Orpanan ja Toni Trogenin jännittävässä avaruusseikkailuäänisadussa!

Osa 1:

Osa 2: 

Osa 3:

Löydetty perhe

Löydetty perhe podcast on Trides-planeetalta kotoisin olevan alienin, Dagmarin juontama keskustelu podcast jossa pohditaan millaisia erilaisia perheitä on ja keitä niihin kuuluu. Podcastin aikana pääset kuulemaan Dagmarin ja vieraiden kertomuksia heidän omista perheistään sekä ajatuksia niistä. Jokaisen jakson lopussa Dagmar antaa hauskan, joko yksin tai yhdessä perheen kanssa toteutettavan tehtävän. Olet lämpimästi tervetullut hyppäämään Dagmarin mukaan opettavaiselle ja hauskalle podcast-matkalle!

Rooleissa: Siru Väisänen, Emil Multanen ja Noora Parantainen
Editointi: Emil Multanen
Käsikirjoitus: Siru Väisänen ja Noora Parantainen
Dramaturgia: Emil Multanen, Siru Väisänen ja Noora Parantainen

Hotelli Hattarakumpu

Tervetuloa avaruushotelli Hattarakumpuun! Tämän interaktiivisen sadun avulla pääset kurkistamaan hotellihuoneisiin sekä tutustumaan hotellin asukkaisiin. Pääset miettimään mikä tekee kodista kodin sekä tutustumaan erilaisiin perheisiin. Mielenkiintoiset tehtävät kuljettavat tarinaa eteenpäin. Hotelli toivottaa sinut tervetulleeksi, uskallatko astua tarinan vietäväksi?

Tarina: Riina ja Ella
Kääntäminen: Talvikki
Visuaalinen suunnittelu: Ella

Lataa ryhmän teos tästä: Hotelli Hattarakumpu

Lumne Luffare

Har du aldrig funderat vad är en sak kollas hem och hur skulle du beskriva det för något, som vet inte vad det menar. Lumne Luffare: välvillig, men hjälplös varelse från rymden behöver din hjälp! Ta det lungt och njuta av prestationens behållning vid din dator eller på sofa med tablett. Vårt arbetslag hoppas lärorika och mysiga erfarenheter till er alla!

Arbetsgrupp: Alex Heino, Vera Konttinen, Karoliina Saastamoinen.

Del 1:

Del 2:

Del 3:

Del 4:

Lisätietoa Kauniaisten Työväen Akatemiasta

Työväen Akatemia on vuonna 1924 perustettu yleissivistävää ja yliopiston perusopetusta tarjoava kansanopisto Kauniaisissa. Opetusta järjestetään kaikkiaan 13:ssa opinto-ohjelmassa. Opetuksen painopiste on perinteisesti ollut yhteiskunnallisissa ja humanistisissa oppiaineissa. Ajan myötä näiden rinnalla ovat vahvistuneet käyttäytymistieteet sekä luovat oppiaineet kuten teatteri ja luova kirjoittaminen. Työväen Akatemian hakuaika jatkuu 17.8.2020 saakka. Hakulomakkeen löydät tästä linkistä, https://www.akatemia.org/hae-opiskelemaan/.