Kirjastokurren Ulkoilupeli ja kirjavinkit lapsiperheille

Kirjastokurre on harvinaisen lukeva Espoon kaupunginkirjaston oma orava. Sen Instagram- ja YouTube-tileillä jaetaan kaikkea satutunneista kirjavinkkeihin. Kurre asuu kirjaston viereisessä puussa ja lainaa usein pesäkolonsa täydeltä kirjoja. Houkutus-festivaalin yhteydessä tämä pörröinen kirjastonkävijä loi myös kaikille avoimen mobiilipelin. Kirjastokurren Ulkoilupeliä voi pelata selaimen avulla millä tahansa laitteella ja se houkuttelee suorittamaan tehtäviä ja seikkailemaan ulkoilmassa. Peli on julkaistu neljällä kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi sekä venäjäksi

Kirjastokurren suomenkielistä Ulkoilupeliä pääsee pelaamaan Seppo.io -sivuilla koodilla 194BDE.

Pelin on suunnitellut Espoon kaupunginkirjaston työryhmä. Kuvitus Tiina Hautala.

Kirjastokurren kirjavinkit keväälle 2021

Joskus lukemisen löytäminen voi olla haastavaa, jos kirjoja ei pääse tutkimaan eikä hypistelemään. Varaaminen on kuitenkin ilmaista ja Kurre halusi auttaa kanssalukijoitaan löytämään lisää aarteita. Taskukirjasto-sovelluksen avulla varaaminen onnistuu missä ja milloin vain, sovellus toimii myös kirjastokorttina.  

Tässä Kurren jakama vinkkioksa eri kirjalistoihin ja lähteisiin: 

Kirjastokurren luontokirjat. Lataa tästä lista Kirjastokurren suosikkiluontokirjoista:  Kirjastokurren luontokirjat kevät 2021

Tuoreita ensikirjoja taaperoille löydät tältä listalta: Kirjavinkkejä taaperoille kevät 2021

Kirjalistan ääneenlukemiseen sopivista kirjoista voit ladata tästä: Ääneenluettavia kirjoja kevät 2021

IBBY Finland ry edistää ja tekee tunnetuksi lasten- ja nuortenkirjallisuutta ja kulttuuria. Virikkeitä-julkaisussa käsitellään lastenkirjallisuutta artikkelien kautta ja listataan kultakimpaleita varauslistalle. 

Lasten Kirjareppu on kirjastoammattilaisten vuosittainen koulutus, jossa käydään läpi vuoden uutuuksia. Listat jaetaan avoimesti ja koko sivusto onkin aikamoinen vinkkien aarreaitta. 

Lukudiplomeista saa hyviä kirjavinkkejä. Diplomilistauksia on luotu erikseen niin perheille kuin eri-ikäisille koululaisille.  

Kirjava Satama on Espoon kirjaston oma blogi. Tässä jutussa listataan vuoden 2020 ihanimmat kotimaiset kuvakirjat. Mukana myös kirjoihin liittyviä tehtäviä!  

Myös näille helmet.fi -lastensivuille on kasattu suuri määrä vinkkejä, klikkaa sisään ja valitse itsellesi sopiva kohta! 

Pääkaupunkiseudun kirjastot ovat keränneet poikkeusajan puuhia yhteen paikkaan. Kirjasto kotona -juttu vinkkaa lukemisen lisäksi erilaisen tekemisen pariin.