Celia-kirjavinkkauspaketti 3.luokkalaisille

Moni erityisoppilas kohtaa haasteita lukemisen polulla. Ongelmat voivat liittyä esimerkiksi lukemisen tekniseen sujuvuuteen, luetun ymmärtämiseen, keskittymisen pulmiin tai ylipäänsä tekstin hahmottamiseen. Tarinat on kuitenkin tarkoitettu kaikille lukemisen taidoista riippumatta ja on tärkeää, että jokainen oppilas löytäisi tavan päästä niihin käsiksi. Yksi keino tähän on erilaisten kirjaformaattien hyödyntäminen.

Tarina kuuluu kaikille -vinkkauspaketti on koottu helpottamaan erityisesti kolmasluokkalaisten vinkkausten suunnittelua ja toteuttamista. Kokonaisuus on suunniteltu Helsingin kaupunginkirjaston ja Celian yhteistyönä. Molempien kirjastojen kokoelmia yhdistelemällä on mahdollista lisätä vinkattavien kirjojen saavutettavuutta lukutaidon tasosta riippumatta.

Itse vinkkauspaketti koostuu vinkkaajille tarkoitetusta kirjalistasta, opettajille suunnatusta Celia-infosta, ohjeesta kirjamaistiaisten järjestämiseen, siihen liittyvästä lomakkeesta ja PowerPoint-esityksestä. Vinkkaaja voi hyödyntää paketin materiaaleja haluamallaan tavalla ja siinä määrin kuin kokee tarpeelliseksi. Mukana olevat kirjat ovat suomenkielisiä.

Materiaalit voit ladata alla olevista linkeistä. Tiedostojen avaamiseen kannattaa käyttää Google Chrome-selainta.

Vinkkauspaketti
Kirjamaistiaisten arviointilomake
Kirjamaistiaisten diat

Lisätietoa Celian palveluista löydät täältä ja Celian sivuilta www.celia.fi.  

Kuva: Icons8 team / Unsplash
Teksti: Piia Bågman, Helsingin kaupunginkirjasto