Syyslomaviikon legopajat

Kirjastoissa yritetään usein järjestää kivaa tekemistä lomalaisille, silloin kun se on mahdollista! Martinlaakson kirjastossa järjestettiin syyslomaviikolla legopajoja innokkaille legojen rakentajille. Tarkoituksena oli, että jokainen sai itse vapaasti rakentaa mitä tahansa halusi, ainoastaan mielikuvitus oli rajana. Joku rakensi egyptiläisen hautakammion, toinen linnoituksen, josta löytyi kätketty aarre!

MicrosoftTeams-image (2).png

Legot eivät kuitenkaan olleet mitä tahansa legoja, vaan Minecraft-aiheisia, ja monet rakensivat Minecraftin inspiroimia taideteoksia! Pääasia tietenkin oli, että jokaisella oli hauskaa ja kukin sai rakentaa omannäköisiään juttuja. Esillä oli myös sekä Minecraft- että legokirjoja, joista sai halutessaan ideoita ja katsoa mallia.

Pajoihin tuli kävijöitä aina tarhaikäisistä isompiin lapsiin ja aikuisiin asti. Osalla rakentajista oli sisaruksia, kavereita tai vanhemmat mukana, mutta monet tulivat myös yksin. Jotkut tulivat rakentamaan jopa useampana päivänä! Pajaan mahtui monen tyyppistä rakentajaa – sellaisia, jotka halusivat jutella toisten kanssa ja sellaisia, jotka halusivat rakentaa ihan itsekseen. Osallistujat löysivät myös erityyppisiä rakennuspaikkoja – jotkut rakensivat pöydän alla ja joku teki jopa itselleen istuintyynyistä linnoituksen.

MicrosoftTeams-image (3).png

Kirjaston legopajaa varten tarvitaan paljon legoja, Martinlaaksossa oli 15 kiloa, ja välillä legot tuntuivat loppuvan melkein kesken! Lisäksi tarvitaan paikka missä rakennetaan, ja tietenkin osallistujat. Martinlaaksossa oli paljon osallistujia, mistä olimme kirjastossa todella iloisia! Legopaja oli mukava tapahtuma, jossa rakentajat viihtyivät, ja ehkä sellainen tulee kirjastoon vielä toistekin!

Teksti ja kuvat: Martinlaakson kirjasto