Helsingin kirjastojen musiikkiäänitteet keskitetään kahdeksaan kirjastoon

Helsingin kirjastojen äänitteet on koottu tänä keväänä kahdeksaan kirjastoon, joilla on ennestään musiikkikirjastoperinteitä. Keskittämällä äänitteet muutamaan asiantuntijakirjastoon asiakkaille voidaan tarjota monipuolinen ja ajantasainen kokoelma sekä asiantunteva tietopalvelu. Äänitteiden siirto on osa laajempaa muutosta.

Helsingin kaupunginkirjaston äänitteet on sijoitettu läntisellä alueella Pasilan ja Kannelmäen kirjastoihin, etelässä Töölön kirjastoon, idässä Itäkeskuksen ja pohjoisessa Malmin kirjastoon. Keskisen alueen vastuullisia musiikkiyksiköitä ovat Kallion ja Oulunkylän kirjastot.

Lisäksi Rikhardinkadun kirjastoon jää valikoitu kokoelma CD- ja LP-levyjä täydentämään siellä järjestettäviä musiikkitapahtumia. 

Vinyylilevyjä on lainattavissa Rikhardinkadun lisäksi myös Pasilan ja Itäkeskuksen kirjastoista.

Äänitteitä voi edelleen varata lähikirjastoon

Muissa Helsingin kirjastoissa musiikkiäänitteitä on tarjolla vaihtuvina teemallisina kokonaisuuksina ja henkilökunnalle voi esittää toiveita aiheiksi. Helmet -kirjastojen CD- ja LP-levyjä voi edelleen myös varata ilmaiseksi omaan lähikirjastoon.

Muutos ei koske lastenmusiikkia eikä äänikirjoja.

Vaikka äänitteet on keskitetty musiikkikirjastoihin, kaikissa kirjastoissa on saatavilla muuta musiikkiaineistoa, esimerkiksi musiikkiaiheisia kirjoja ja lehtiä, nuotteja ja opetusmateriaalia.

Musiikkikirjastopalveluja kehitetään edelleen

Äänitteiden siirto on osa musiikkikirjastopalvelujen uudistamista. Tavoitteena on, että palvelut ovat helposti saavutettavia ja asiakkailla on matalan kynnyksen mahdollisuus luovaan tekemiseen. Ydinasiana on sekä musiikin harrastamisen että ammattimaisen tekemisen tukeminen.

Joissakin musiikkikirjastoissa voi esimerkiksi varata harjoittelu- tai studiotilan ja lainata soittimia. Tai kirjastossa voi olla kuuntelu- ja lukupiiri, musiikkivalmennusta tai informatiivisia musiikkitapahtumia, joissa tietopalvelu on mukana.

Palvelut tuotetaan kaikille ikäryhmille. Palveluja suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä sidosryhmien kanssa ja asiakkaita osallistamalla. 
 

Kuva: Virpi Peltola - Helsingin kaupunki