Opintiellä taikuuteen – parhaat taikakoulukirjat

Harry Potterin ja Tylypahkan tuntevat kaikki, mutta myös monessa muussa kirjassa päästään opiskelemaan maagisessa oppilaitoksessa erilaisia taikataitoja. Tässä jutussa vinkkaamme taikakoulutarinoita kaikille fantasian ystäville! 
 

Reeta Aarnio: Maan kätkemät 

Viidesluokkalainen Liina löytää eräänä päivänä kirjaston seinästä mystisen oven. Oven takaa paljastuu salainen koulu, jota osa oppilaista käy tavallisen koulupäivän jälkeen. Liinakin pääsee mukaan oppimaan maahisista, tontuista ja muista taruolennoista – joita onkin oikeasti olemassa!
 

B. B. Alston: Amari ja yön veljet 

Amarin veli on kadonnut, ja veljen huoneesta löytyy mystinen tikittävä salkku. Salkku johtaa Amarin Yliluonnollisten asioiden viraston pääsykokeisiin, jotka hän läpäisee! Amari joutuu kuitenkin vaikeuksiin, sillä hänen omat kykynsä osoittautuvat laittomiksi... 
 

A. F. Steadman: Skandar ja yksisarvisvaras 

Skandar haaveilee yksisarvisella ratsastamisesta, mutta siihen tehtävään pääsevät vain harvat ja valitut. Kun Skandar kuin ihmeen kaupalla läpäisee hautomotentin, hänen tiensä käy syrjäiselle koulutussaarelle ja hän pääsee sitoutumaan vastakuoriutuneeseen yksisarviseen. Pian käy kuitenkin ilmi, että hänen yksisarvisensa ei ole kuin muut. 
 

Hannele Lampela: Lumikuningattaren lumous (Talventaian tarinoita -sarja) 

Gretan pikkuveli on kadonnut, mutta vanhemmat käyttäytyvät kuin tämä ei olisi koskaan ollut olemassakaan. Greta päättää yrittää etsiä veljensä, mutta päätyykin maagiseen Talventaian valtakuntaan ja tarinankertojien killan kokelaaksi. Killan jäseneksi päästäkseen Gretan on opeteltava kertomaan oma tarinansa.  
 

Cassandra Clare: Rautakoe (Magisterium-sarja) 

Monet haaveilevat maagisista kyvyistä, jotka avaisivat heille ovet tarunhohtoiseen Magisteriumiin. Mutta ei Callum. Koko ikänsä hänen isänsä on käskenyt häntä pysymään erossa taikuudesta. Kun Callumin on aika osallistua Magisteriumin pääsykokeisiin, hän on vakaasti päättänyt tyriä kokeen tahallaan. 

Teksti: Eeva Rita-Kasari, Kallion kirjasto 
Kuva: Adobe Stock