Kalasatamaan tulee uusi kirjasto – syntyy yhdessä kaupunkilaisten kanssa

Helsingin kaupungin kirjastopalvelut laajenevat, kun Kalasatamaan perustetaan Helsingin 38. kirjasto. Paikaksi on vahvistunut kauppakeskus Redissä oleva tila, ja avajaisia on tarkoitus viettää loppusyksystä 2023. Uuden kirjaston konsepti muotoutuu käyttäjälähtöisesti, kaupunkilaisia kuunnellen.

Kalasataman kirjaston myötä Helsingin kirjastoverkon toimipisteiden lukumäärä kasvaa nyt ensimmäistä kertaa 2000-luvulla. Uusi kirjasto tukee hyvin Helsingin kaupunginkirjaston lukemisen edistämisen tavoitetta ja panostusta lapsiin ja nuoriin.

”Kalasataman kirjasto vastaa nopeasti kasvavan kaupunginosan asukkaiden esittämään toiveeseen ja vahvistaa kaupungin lähipalveluita. Se on myös tärkeä panostus lapsiin ja nuoriin. Haluamme huolehtia siitä, että kaikilla on mahdollisuus päästä kulttuurin ja kirjojen pariin”, sanoo kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari Paavo Arhinmäki

Kirjaston modernit tilat ja monipuoliset palvelut tulevat palvelemaan kaikkia. 

Helsingin kaupunginkirjasto haluaa tuoda kaupunkilaisen äänen, tarpeet ja ideat osaksi uuden tilan suunnittelua.

Kirjaston yhteissunnitteluun osallistui helmi- ja maaliskuussa kaikille avoimissa työpajoissa 343 kävijää ja lasten ja nuorten omissa työpajoissa 87 koululaista. Verkkokyselyyn Kerro kantasi -palvelussa saatiin 376 kommenttia.

Kaupunkilaisten ajatuksiin ja toiveisiin uudesta Kalasataman kirjastosta voi tutustua Kalasataman kirjaston Helmet-sivulla.

Kalasataman kirjaston suunnitteluvaiheista viestitään Kalasataman kirjaston Helmet-verkkosivulla ja Facebook-sivulla.