Kirjaston palautustiski

Kirjastoasioinnista koronavirusepidemian aikana

Helmet-kirjastot ovat suljettuina koronavirusepidemian aikana. Lainat eivät eräänny kirjastojen ollessa suljettuna. Älä palauta lainojasi kirjaston ollessa suljettuna kirjaston postiluukun tai kirjanpalautusluukun kautta.

Lainat eivät eräänny 16.3.–13.5.2020. Jos lainaa ei ole uusittu tai palautettu eräpäivään mennessä, kirjasto jatkaa laina-aikaa. 

Lisäksi kirjasto jatkaa 20.1.–15.3.2020 erääntyneiden lainojen laina-aikaa. Laina-ajan jatkamisesta ei kerry myöhästymismaksua.

Poikkeuksena on perinnässä oleva aineisto. Jos lainasi on erääntynyt ennen 20.1.2020, se voi olla perinnässä eikä lainaa voi uusia. Ota yhteyttä kirjastoon tilanteen tarkistamiseksi.

Noudettavissa olevien varausten noutoaikaa jatketaan ja ne voi noutaa kirjastojen avauduttua.

Kirjautumalla Omiin tietoihin Helmet.fissä

Muutokset varaamiseen

Helmet-haussa (osoitteessa haku.helmet.fi) ei voi enää tehdä varauksia ollenkaan.
Voit tallentaa teoksia muistilistalle. Ohje muistilistan käyttämiseen Helmet-haussa. 

Perinteisessä Helmet-haussa (osoitteessa luettelo.helmet.fi) uuden varauksen voi tehdä jonoon, jos kaikki kappaleet ovat lainassa tai, jos teos on vasta tilausvaiheessa.
Voit tallentaa teoksia muistilistalle. Ohje muistilistan käyttämiseen perinteisessä Helmet-haussa

Taskukirjastossa ei voi tehdä varauksia.

Muutokset ovat voimassa, kunnes kirjastot taas avataan, sillä aineistoa ei voi nyt käsitellä tai kuljettaa noudettavaksi.

Eräpäiväilmoitukset ja –muistutukset

Eräpäiväilmoituksia (kaksi päivää ennen eräpäivää) ja eräpäivämuistutuksia ei toistaiseksi lähetetä, koska kirjastot ovat kiinni ja koska lainat eivät eräänny.

Uudet kirjastokortit ja PIN-koodit

Unohtuneen PIN-koodin voi uusia Helmet.fi:n kirjautumissivulla, jos asiakastiedoissasi on sähköpostiosoite. Toistaiseksi asiakkaan tietoturvan vuoksi uuden kirjastokortin ja ensimmäisen PIN-koodin saa vain esittämällä henkilötodistuksen kirjastossa. Selvitämme parhaillaan muita mahdollisuuksia.

Helmet-chat

Helmet-chat -palvelu toimii ja näkyy sen omina päivystysaikoina helmet.fi-etusivulla.

Käytä e-kirjastoa

E-aineistoihin kannattaa nyt tutustua. Niiden käyttämiseen tarvitset kirjastokorttisi numeron ja kirjastosta saamasi pin-koodin. Tutustu Helmet-kirjastojen e-kirjastoon. Huomaa myös maksuton Koko kansa lukee -e-kirjakampanja 16.3.-13.4. 

Vaihtoehtoisia palveluja käyttöön

Sulkuaikana kirjastont verkkopalveluja asiakkaille lisätään. Niistä tiedotetaan Helmet.fi:n etusivulla ja sosiaalisessa mediassa. Helmet-kirjaston löydät Facebookissa tunnuksella @helmetkirjasto ja Twitterissä @helmet_kirjasto.

Espoon, Kauniaisten, Helsingin ja Vantaan kaupungit hakevat vaihtoehtoisia tapoja tuottaa kulttuuri-, kirjasto- ja liikuntapalveluja sekä tehdä nuorisotyötä, sillä kotiin jäävät ihmiset tarvitsevat nyt entistä enemmän tekemistä, tukea, iloa ja yhteisiä elämyksiä. Katso vaihtoehtoisista palveluista kaupunkien omilta sivuilta.

Lue lisää Espoon kaupungin verkkosivuilta.

Lue lisää Kauniaisten kaupungin verkkosivuilta.

Lue lisää Helsingin kaupungin verkkosivuilta.

Lue lisää Vantaan kaupungin verkkosivuilta.

Kirjastot noudattavat koronavirusepidemian aikana kaikessa toiminnassaan kukin oman kaupunkinsa linjauksia ja käytännön ohjeita.

Päivitetty 31.3.2020