Kirjamessujen juliste tiiliseinässä, ohi kävelee pariskunta

Kirjaston ohjelmaa Helsingin kirjamessuilla

Helsingin kirjamessut järjestetään 25.–28.10. Messukeskuksessa. Myös kirjasto esittäytyy messuohjelmassa: voit muun muassa tavata lukukoira Börjen, kuunnella ääneen luettuja novelleja, osallistua Soturikissa-kerhoon ja hakea kirjastoautosta lukuvinkkejä. Tule myös vaikka   lukupiiriin       , jonka aiheena on Katariina Sourin Sarana-kirja.

Lukukoira Börjen vastaanotto

Ota mukaasi lempikirjasi tai lainaa alueelta ja tule lukemaan lukukoirille! Lukukoira ei arvostele lukijaa vaan kuuntelee tarkkaavaisesti. Koulutettu lukukoira Börje on tavattavissa kirjamessujen lasten kaupunginosassa Toukolassa. Börjelle lukemista pääsee kokeilemaan, jos ruuhkaa ei ole. Börje on paikalla seuraavasti:

torstaina 25.10. klo 12.00–12.30 ja 14.00–14.30

perjantaina 26.10. klo 12.00–12.30 ja 14.00–14.30

lauantaina 27.10. klo 12.00–12.30 ja 14.00–14.30

sunnuntaina 28.10. klo 12.00–12.30 ja 14.00–14.30

Lukukoiria käy viikoittain monessa Helmet-kirjastossa. Lue lisää ja etsi lähin kirjasto, jossa on lukukoira.

Hae kirjastoautolta lukuvinkkejä tai parkkeeraa hetkeksi hengähtämään

Pidä pieni hengähdyshetki kirjastoautolla. Helsingin kaupunginkirjaston Muumein koristeltu Kirjastoauto Skidi on parkkeerattu lasten osastolle. Auton edessä on tilaa oleskella ja lukea yhdessä lasten kirjoja ja tutustua satukirjaston lukutabletteihin.

Voit käydä poimimassa osastolta kirjavinkkilistan tai vaikka kysymässä, mitä lukisit seuraavaksi – paikalla on aina asiantuntija antamassa kirjasuosituksia kaiken ikäisille lapsille.

Soturikissat

Soturikissa-messuhuumaan voi virittäytyä Soturikissa-etkoilla Myyrmäen kirjastossa 19.10. klo 13–16.

Etkojen ohjelmassa on tietovisa, suunnistus ja fanitaidepiste. Kilpailujen voittajat palkitaan kirjamessulipuilla. Etkoilla voi myös osallistua Art House -kustantamon piirustuskilpailuun, jonka voittajat julkistetaan kirjamessuilla.

Messuilla Soturikissa-kerho kokoontuu lasten kaupunginosassa Toukolassa torstaina 26.10. klo 16.30–17.30. Vieraana on Soturikissa-sarjan suomentaja Nana Sironen.

Kuuntele amerikkalaista kirjallisuutta Novellikoukussa

Yhdysvallat on kirjamessujen tämän vuoden teemamaa. Yhdysvaltain suurlähetystön osastolla kirjastolaiset lukevat ääneen amerikkalaisia novelleja Novellikoukku-tuokioissa. Ota mukaan laukkuun kutimet – Novellikoukussa voit tehdä käsitöitä samalla kun kuuntelet lukemista. Ilman neuletyötäkin voit tulla vain nauttimaan tarinoista.

Novellikoukkuja järjestetään 60 kirjastossa ympäri Suomea, ja joka viikko jossakin Helmet-kirjastossa on Novellikoukku-tapahtuma. .

Piipahda messumatkalla kirjastossa

Messumatkalla kannattaa pysähtyä myös kirjastossa. Pasilan kirjasto on aivan Messukeskusta vastapäätä, kadun toisella puolella. Katsasta vaikkapa Pasilan musiikkiosasto tai kysy neuvoa aina maksuttomien e-kirjojen lainaamiseen.