Kirjastonjohtaja Anne Mankki kerää syliinsä kirjoja hyllystä.

Laajasalon kirjasto muuttaa – lainaa hyllyt tyhjiksi muuton tieltä

Laajasalon kirjasto on suljettuna 15.10.–21.11. ja avautuu marraskuussa täysin uusissa tiloissa. Jotta hyllyt saadaan mahdollisimman tyhjiksi ennen muuttoa, kirjastossa käynnistyvät nyt lainaustalkoot.

Laajasalon kirjasto muuttaa marraskuussa uusiin upeisiin tiloihin, kun saarelle valmistuva uusi ostoskeskus avataan loppuvuodesta osoitteessa Yliskylän puistokatu 4. Uusi kirjasto sijoittuu ostoskeskuksen toiseen kerrokseen, ja avajaisia vietetään torstaina 22.11.2018.

Sitä ennen kirjaston työntekijöillä on edessään vielä melkoinen urakka, kun kirjaston valtava aineisto pakataan, siirretään uuteen tilaan, puretaan ja järjestellään uusiin hyllyihin.

Vaikka uusi kirjasto on lähellä, melkein näköetäisyydellä, kirjaston henkilökunta toivoo, että pakattavaa olisi mahdollisimman vähän ja muuttokuorma olisi kevyt. Siksi kirjastossa onkin nyt polkaistu käyntiin oikeat lainaustalkoot.

– Toivomme, että laajasalolaiset ja kauempaakin tulevat asiakkaat lainaavat kirjaston niin tyhjäksi kuin mahdollista! sanoo kirjastonjohtaja Anne Mankki.

Pidennetyt laina-ajat Laajasalon aineistolle

Nyt kannattaa lainata Laajasalon kirjastosta useampikin kirja tai vaikka oma lempikirjasarja, sillä muuton vuoksi aineistolle on annettu pidennetyt laina-ajat. Normaalit 28 päivän laina-ajat on jo nyt pidennetty 3.12. asti, ja 14 vuorokauden laina-ajat pidentyvät 29.9. alkaen. Pidennetyt laina-ajat koskevat vain Laajasalon kirjaston omaa aineistoa, eivät muualta varattua aineistoa.

Varaukset kannattaa lukita tai siirtää 

Kirjasto on suljettu 15.10.–21.11. Tänä aikana kirjoja ei voi palauttaa Laajasalon kirjastoon. Lähimmät palvelevat Helmet-kirjastot Laajasalon kirjaston muuton aikana ovat Roihuvuoren ja Itäkeskuksen kirjastot.

Omien varausten noutopaikka kannattaa vaihtaa toiseen kirjastoon sulun ajaksi, tai varaukset voi lukita. Kummankin voi tehdä kirjautumalla Helmetissä omiin tietoihin. Varaukset, jotka ovat Laajasalon kirjaston varaushyllyssä odottamassa noutoa kun kirjasto suljetaan, siirretään Itäkeskuksen kirjastoon odottamaan noutoa. Varaukset, jotka saapuvat Laajasalon kirjaston ollessa suljettu, tulevat noudettaviksi uuden kirjaston avauduttua.

Uusi kirjasto avautuu 22.11.

Uuden kirjaston avajaiset ovat torstaina 22.11. Kirjasto on suunniteltu käyttäjiä osallistaen ja heidän toiveitaan kuunnellen. Uudessa tilassa kirjat ovat näkyvässä roolissa, ja ne ovat esillä entistä houkuttelevammin. Ensi vuonna käyttöön otettava kellutusjärjestelmä lähettää palautuvat aineistot niihin kirjastoihin, joissa juuri sille aineistolle on eniten kysyntää. Käytännössä siis muut kirjastot lähettävät Laajasalon kirjastoon sitä aineistoa, jota sen asiakkaat lainaavat eniten. 

Uudessa kirjastossa kokeillaan myös omatoimikäyttöä aamun ensimmäisinä tunteina.

Teksti ja kuva: Kati Hurme

Juttua päivitetty 25.9.: tieto varauksista lisätty