Paperipakkauksia

Paperiton tulevaisuus?


Espoon kaupunginkirjasto etsii asiakkaidensa käyttöön toimivaa teknistä tulostamis- ja kopiointiratkaisua. Tavoitteena on löytää mahdollisimman helppokäyttöinen.

Toistaiseksi esimerkiksi viranomaislomakkeiden ja niiden skannattujen versioiden tulostaminen on tärkeää. Erityisen tärkeä tulostamismahdollisuus on niille, jotka eivät voi käyttää mobiililaitteita näyttääkseen e-matkalippunsa. Ratkaisua on etsitty jo vuosien ajan mutta täydellistä ei ole löytynyt – päinvastoin ei aiemmin tarjolla olevista ratkaisuista ole löytynyt edes tyydyttävää.

Nyt tarjolla on kaksi vaihtoehtoista ratkaisua. Toshiban PaperCut sekä Princh, saman nimiseltä yritykseltä. PaperCut´ia pilotoidaan Entressen kirjastossa ja Princhiä myöhemmin keväällä Tapiolan kirjastossa.  Molemmissa tulostusratkaisuissa on tietosuoja otettu huomioon. Kirjautumisia tai vastaavia ei tarvita, joten järjestelmä pitää käyttäjän anonyyminä.

Myöskin omista mobiililaitteista voi jatkossa tulostaa. PaperCut mahdollistaa tämän sähköpostilla, Princh hyödyntää mobiiliappia.  

Toistaiseksi Espoon kaupunginkirjastossa on voimassa kulttuurilautakunnan päätös, jonka mukaan päivittäinen määrä maksuttomia tulosteita asiakasta kohti on 20 kappaletta.  

Tervetuloa kokeilemaan ja antamaan palautetta uusista tulostus- ja kopiointiratkaisuista!

Lue asiasta halutessasi tarkemmin kirjaston blogista.

#ekokirjasto