Ritva Nyberg Espoon kirjastopalveluiden johtajaksi


Espoon kirjastopalveluiden johtajaksi on valittu FM Ritva Nyberg. Nybergillä on vankka Helmet-kirjastojen tuntemus, ja hän on tehnyt vuosien varrella paljon yhteistyötä espoolaisten kanssa työskennellessään Vantaan kaupunginkirjastossa lähes 25 vuotta eri tehtävissä. Viimeisimpänä Nyberg toimi Vantaalla kaupungin kaupunkikulttuurin toimialan kehittämispäällikkönä.

– Espoon kaupunginkirjasto on oikeasti asukaslähtöinen, ja se innostaa minua erityisesti. Asiakaspalvelun jatkuva parantaminen ja toiminnan kehittäminen vastaamaan asukkaiden todellisia tarpeita ovat mielestäni hyviä tavoitteita kaikille yleisille kirjastoille, Nyberg sanoo.

Kirjastopalveluiden johtaja vastaa palvelualueen toiminnasta, taloudesta, henkilöstöstä sekä asiakkuuksien ja kumppanuuksien hallinnasta asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Kulttuurijohtaja Susanna Tommila toteaa, että Nybergillä on hyvät edellytykset tehtävässä menestymiseen.

– Kirjaston rooli sosiaalisesti kestävän kaupungin kehittämisessä on merkittävä. Kuten KulttuuriEspoo 2030 -ohjelmassa todetaan, kirjastossa rakennetaan uutta yhteisöllistä kaupunkilaisuutta, joka kannustaa osallistumaan. Espoon kaupunginkirjasto on ollut tässä kehityksessä edelläkävijä. Ritva Nybergin vahva osaaminen ja ennakkoluuloton asenne tulevaisuuteen auttavat häntä luotsaamaan kirjastoa eteenpäin tässä kehityksessä, sanoo Tommila.

Nyberg aloittaa tehtävässään 1.9.2021 nykyisen johtajan Jaana Tyrnin siirtyessä uusien haasteiden pariin.

– Odotan innolla, että pääsen tutustumaan kaikkeen siihen hienoon työhön, mitä Espoon kirjastoissa tehdään. Otan tämän tehtävän vastaan kiitollisena ja lupaan tehdä parhaani! Nyberg iloitsee.

Kirjastopalvelujohtajan paikka oli haettavana 23.3.–13.4.2021, ja paikkaan tuli määräaikaan mennessä 10 hakemusta.