Börje kuuntelee kirjaa nuoren tytön sylissä

Suomen kirjastoseura palkitsi kirjastoammattilaisen, joka toi lukukoirat kirjastoihin


Kirjastoseuran perinteinen Hilkka M. Kauppi -palkinto on myönnetty kirjastopedagogi Raisa Alameri-Sajamalle Espoon kaupunginkirjastoon tunnustuksena uutta luovasta ja valtakunnallisesta ja paikallisesta kirjastojen kehittämisestä.

Palkinto luovutettiin valtakunnallisilla Kirjastopäivillä Helsingin Kulttuuritalolla keskiviikkona 5.6.2019 klo 14.

Espoon kaupunginkirjastossa työskentelevä Raisa Alameri-Sajama on pitkän linjan lastenkirjastotyön erityisosaaja, joka toi Suomeen lukukoirat. Nyt kesälläkin tekee esimerkiksi lukukoira Fila työtään Sellon kirjaston Lastenmaassa Espoossa.

Alameri-Sajama on edistänyt lukemisharrastusta ja kirjallisuutta lastenkirjastotyössä uusilla tavoilla. Hän oli ensimmäisten joukossa kirjavinkkaajien osaajissa. Lisäksi hän on palvellut ruotsinkielistä kielivähemmistöä ja tehnyt vinkkausta myös englanniksi.

Pisin jakso Raisa Alameri-Sajaman uralla on Espoon kaupunginkirjastosta. Hän on työskennellyt ja tehnyt tapahtumia jokaiseen kirjastoon Espoossa. Hän oli myös tärkeässä roolissa Entressen kirjaston suunnittelussa ja käyttöönotossa. Lisäksi hän aloitti uudenlaisen oppimisympäristökirjastotyön Saunalahden kirjastossa.

Alameri-Sajama on viime aikoina työskennellyt verkkosisältöjen tuottajana. Hän on muun muassa suunnitellut Espoon kaupunginkirjaston Kirjava satama -blogia. Blogin kaikissa osissa on luettavissa Alameri-Sajaman tekstejä, kuten kirjallisuusarvioita.

***

Kirjastoseuran tunnustuspalkinnot on nimetty Kirjastoseuran pitkäaikaisen toiminnanjohtajan Hilkka M. Kaupin sekä kirjallisuuspiireissä ja kirjastoalalla aktiivisesti vaikuttaneen tamperelaisen Mikko Mäkelän mukaan.

Suomen kirjastoseuran hallitus jakaa Hilkka M. Kauppi -palkinnon teosta tai työstä, joka on edistänyt kirjastoalan kehitystä ja tunnetuksi tekemistä sekä avartanut alaan liittyviä näkemyksiä.