Tuo kirjastoon joulukortti ikäihmiselle 

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa "Joulupostia ikäihmisille” -kampanjan 14.11.– 5.12.2022. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Mukana on yli 130 paikkakuntaa ympäri Suomen.

“Lähettämällä joulukortin voi tuottaa yksinäiselle ikäihmiselle tunteen siitä, että häntä on ajateltu. Kortilla voi koskettaa ja tuottaa iloa lähimmäiselle”, kertoo Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen. 

Toimi näin

Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa kirjoittamalla joulukortin ja toimittamalla sen keräyspisteeseen 14.11.– 5.12.2022.

  1. Kirjoita joulukortti (askartele itse tai täytä valmis).
  2. Kirjoita korttiin hyvän joulun toivotukset ja saajan kohdalle Sinulle ja lähettäjän kohdalle oma etunimesi ja Siskot ja Simot. Esimerkiksi: Hyvää Joulua! Toivottaa Siskot ja Simot ja Tuutikki.
  3. Vie kortti sellaisenaan lähimpään keräyslaatikkoon. Ethän sulje korttia kirjekuoreen.

Keräyspaikat

Joulukorttien keräyspisteitä on seuraavissa Helmet-kirjastoissa:

Helsingissä: Itäkeskuksen, Kannelmäen ja Malmin kirjastoissa sekä keskustakirjasto Oodissa. Katso kaikki Helsingin keräyspisteet kampanjan verkkosivuilta.

Kauniaisissa: Kauniaisten kirjastossa. Kortteja voi myös viedä Villa Bredaan.

Vantaalla: Hakunilan, Kivistön, Koivukylän, Lumon, Länsimäen, Martinlaakson, Myyrmäen, Pointin, Pähkinärinteen ja Tikkurilan kirjastoissa sekä kirjastoautoissa. Lisäksi kortteja voi tuoda Vantaan asukastiloihin. Katso kaikki Vantaan keräyspisteet kampanjan verkkosivuilta.

Espoon kirjastoissa ei keräyspisteitä tänä vuonna ole. Katso Espoon kaikki keräyspisteet kampanjan verkkosivuilta.

Kirjastoissa järjestetään kampanjaa varten myös joulukorttien askartelupajoja. Joulukorttipajat Helmet-tapahtumakalenterissa.

Keräyspisteitä on myös muualla kuin kirjastoissa. Kaikki joulukorttien keräyspisteet ja mahdolliset postitusosoitteet löytyvät kampanjan verkkosivuilta: siskotjasimot.fi/joulupostia

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat keräyspaikkakuntien lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto ja Kansalaisareena. Paikallistasolla kampanjaa edistävät myös monet muut yhteisöt.

“Joulupostia ikäihmisille” sosiaalisessa mediassa: #KosketaKortilla #Joulupostia 

Kuva: Maija Astikainen / Helsingin kaupunki