Mies lukee digilehteä torilla

Uusi lehtipalvelu Flipster avautuu – RBDigital sulkeutuu

RBdigitalin lehtipalvelun käyttö loppuu 30.6. ja uusi palvelu Flipster avautuu 1.7. Uuden lehtipalvelun käyttö on entistä helpompaa, eikä sitä varten tarvitse luoda tunnuksia tai asentaa sovellusta.

Helmet-kirjastojen asiakkaille avautuu uusi digilehtipalvelu Flipster 1.7.2019. Samalla RBdigitalin tarjonta Helmet-kirjastossa loppuu. 

Lehtikokoelma pysyy lähes samana, mutta talouslehti The Economist poistuu valikoimasta. The Economistin jakeluoikeus on vain RBdigitalilla. RBdigitalin käyttö päättyy 30.6.

Lukeminen entistä helpompaa

Digilehtien lukeminen on Flipsterissä entistä helpompaa, sillä lehtiä luetaan verkkoselaimessa, eikä palvelun käyttöön tarvitse ladata sovellusta tai lukuohjelmaa eikä tehdä erillisiä tunnuksia. Palveluun kirjautumiseen riittää Helmet-kirjastokortin numero. Edes PIN-koodia ei tarvita.

Jotta voit lukea lehtiä selaimessa, tarvitset verkkoyhteyden.

Helmetin kautta voit lukea Flipsterissä 69 eri lehteä. Lehdet ovat printtilehtien näköispainoksia. Lehtiä on eri aloilta viihteestä harrastelehtiin ja politiikasta talouteen. Valikoimassa ovat muun muassa Science, People, Newsweek, The New Yorker ja Hola!

Ulkomaisia digilehtiä kahdessa palvelussa

Ulkomaisia digilehtiä voi nyt lukea kahdessa eri palvelussa: Flipsterissä ja entuudestaan tarjolla olevassa PressReaderissa.

PressReaderissa on ulkomaisia sanomalehtiä ja osa aikakauslehdistä. Palvelussa on tuhansia lehtiä 120 maasta ja 60 eri kielellä.

Saatavilla ovat muun muassa sanomalehdet The Guardian, Svenska Dagbladet ja The Washington Post sekä aikakauslehdet Forbes, BBC:n harrastelehdet, OK!, All about History, Elle, Cosmopolitan ja Popular Mechanics.

Kotimaisten digilehtien tarjonta kasvaa

Kotimaisten digitaalisten aikakauslehtien tarjonta laajenee, kun Emagz-palveluun tulee mukaan 13 A-lehtien julkaisua. Emagzin kautta pääset lukemaan nyt esimerkiksi Apu-, Avotakka- tai Tuulilasi-lehtiä. Kokoelmassa on kaikkiaan 46 eri alojen lehteä, esimerkiksi Suomen Kuvalehti ja Seura.

Kaikkia lehtiä pääset lukemaan maksutta Helmetin e-kirjaston kautta (helmet.fi/ekirjasto).

Lue lehtiä Flipsterissä 

Lue lehtiä PressReaderissa 

Lue lehtiä Emagzissa 

Kuva: Maarit Hohteri / Helsingin kaupunki