Viikin kirjastot remonttiin 1.6. alkaen

Viikin kirjasto ja Viikin kampuskirjasto sulkevat ovensa kesäkuun alussa rakennuksessa tehtävän remontin vuoksi. Kirjastot sijaitsevat Infokeskus Koronassa, joka remontoidaan täysin kahdessa vaiheessa vuosien 2020–2022 aikana. Vuosien 2020–2021 aikana remontoidaan infokeskuksen 1., 2. ja 3. kerros sekä vuosina 2021–2022 4. ja 5. kerros.  

Kirjastot ovat normaalisti auki toukokuun loppuun asti. Remontti alkaa 1.6.2020 ja se kestää kirjastojen osalta noin vuoden. Infokeskuksen neljänteen kerrokseen avataan kesän aikana kirjastojen yhteinen väistötila, joka palvelee sekä yliopiston että yleisen kirjaston asiakkaita siihen asti, kunnes kirjastojen uudet tilat valmistuvat syksyllä 2021. Väistötiloissa aineistoa tulee olemaan rajatusti, mutta esimerkiksi varausten nouto toimii normaalisti. Tilaan tulee myös lehtien lukupiste sekä noin 100 luku- ja työskentelypaikkaa.   

Infokeskus Koronan remontin tarkoituksena on muuttaa kiinteistön tilat vastaamaan paremmin nykyisiä tarpeita ja Raidejokerin mukanaan tuomia muutoksia. Remontin myötä kirjastoille tulee muun muassa uusi sisäänkäynti, uusia varattavia tiloja, raikkaampi yleisilme sekä kirjastojen yhteinen asiakaspiste. Suunnitelmana on rakentaa kaikille viihtyisä ja monipuolinen tila, jossa on nykyistä enemmän palveluita.   

Remontoinnin lähtökohtana on toteuttaa uudistus mahdollisimman ekologisesti. Rakennuksen energiansäästötavoitteita toteutetaan uusin tekniikoin ja lämmityksen osalta selvitetään maalämpöjärjestelmän mahdollisuutta.   

Myös kirjastojen asiakkaat on otettu aktiivisesti mukaan remontin suunnitteluun. Viikin kirjaston asiakkaille on järjestetty aiheesta kysely ja kirjastolaiset ovat vierailleet alueen peruskouluissa kysymässä nuorten toiveita. Asiakkailla on ollut mahdollisuus jättää uusia tiloja koskevia kommentteja kirjaston ilmoitustaululle. Myös Helsingin yliopiston opiskelijoita ja tutkijoita on kuultu kirjastotilojen suunnittelussa. Palautetta ja ehdotuksia on kerätty sekä Viikin kampuskirjastossa, että yliopiston järjestämissä tilaisuuksissa. 

Viikin kirjasto järjestää asiakkaille ke 30.3. remonttikahvit klo17 ja klo18.30, jonne asiakkaat voivat tulla kuulemaan ja keskustelemaan remontin aikaisesta väistötilasta ja tulevasta Viikin kirjastosta.

Viikin kirjaston remonttisivut

Viikin kampuskirjaston remonttisivut