Äänikirjoja Naxos Spoken Wordissa: romaanit 2

Naxos Spoken Wordista löydät tuhansia äänikirjoja ja kuunnelmia pääosin englanniksi: muun muassa klassikoita, muistelmia, tietokirjoja ja kielikursseja. Äänikirjoja on jonkin verran myös ranskaksi, saksaksi ja portugaliksi. Äänikirjoja ei tarvitse lainata tai jonottaa, vaan kuuntelun voi aloittaa heti. Kirjaudu palveluun kirjastokortin numerolla. Alla on esitelty muutama teos laajasta tarjonnasta.

Palvelussa ei ole suomenkielisiä äänikirjoja. Äänikirjat kuunnellaan suoraan nettiselaimessa. iOS-laitteilla voi käyttää myös palvelun omaa sovellusta, johon kirjaudutaan yhteisellä tunnuksella. Lue lisää Naxos Spoken Wordin käytöstä.

Kirjaudu Naxos Spoken Wordiin ennen kuin klikkaat alla olevia linkkejä.

Jännitys

Mary Anna Evans: Artifacts
Floridalaisen plantaasin perinyt Faye yrittää ansaita rahaa myymällä mailtaan löytyviä muinaismuistoja, mutta löytääkin kaivaessaan ruumiin. Kirja aloittaa Faye Longchamp -sarjan, jossa jännitykseen yhdistyy historiaa ja arkeologiaa.

Shirley Jackson: The Haunting of Hill House
The Haunting of Hill House on vuonna 1959 julkaistu kauhuklassikko talosta, jossa yliluonnolliset voimat piinaavat sen asukkaita. Tarinasta on tehty kaksi elokuvaa ja tv-sarja.

Lene Kaaberbøl, Agnete Friis: The Boy in the Suitcase, Invisible Murder, Death of a Nightingale
Kirjasarja sijoittuu Tanskaan, jossa päähenkilö Nina Borg on sairaanhoitajana. Nina sotkeentuu synkkiin rikostapauksiin tarinoissa, joissa käsitellään rankkoja ajankohtaisia teemoja.

Philip Kerr: Prague Fatale
Toisen maailmansodan aikaan sijoittuva tarina kertoo saksalaisesta poliisista, joka joutuu suurten paineiden alla selvittämään murhatapausta, jossa ruumis löytyy sisältäpäin lukitusta huoneesta.

Bruce Macbain: Roman Games ja The Bull Slayer
Tarinat sijoittuvat antiikin Roomaan ja niiden pääosassa on oikea historiallinen henkilö Plinius nuorempi. Tarinat ovat viihdyttävää historiallista fiktiota ja molemmissa Plinius tutkii murhaa haastavissa olosuhteissa.

Christopher Priest: The Prestige
The Prestige kertoo kahden kunnianhimoisen taikurin välisestä kilpailusta. Tarina alkaa 1800-luvun lopun Englannissa, jossa molemmat yrittävät luoda uskomattoman taikatempun, ja kiista ulottuu heidän lapsenlapsiinsa asti. Christopher Nolan ohjasi tarinasta elokuvan vuonna 2006.

Leonard Rosen: All Cry Chaos ja The Tenth Witness
Näissä tarinoissa jännitykseen yhdistyy matematiikkaa ja historiaa. Romaanien päähenkilö on Interpolin agentti Henri Poincaré, joka on samannimisen fyysikon jälkeläinen. Ensimmäisessä osassa Poincaré on jo vanha konkari alallaan, mutta The Tenth Witness esittelee hänet poliisiuransa alussa.

James Lilliefors: The Leviathan Effect
Voiko luonnonkatastrofeja aiheuttaa tarkoituksella? Niin ainakin tämän tarinan pahis väittää tekevänsä ja kiristää rahaa USA:n valtiolta. Samalla johtavia tiedemiehiä on murhattu ja asiat liittyvät tietysti toisiinsa.

Charlaine Harris: Shakespeare’s Landlord
Shakespeare on pikkukaupunki Arkansasissa ja Lily Bard on muuttanut sinne paetakseen ikävää menneisyyttään. Hänen polkunsa kuitenkin risteää murhaajan kanssa ja pian Lily joutuu todistamaan oman syyttömyytensä.

Romantiikka

Mark Slouka: The Visible World
Mies matkustaa Prahaan tutkimaan äitinsä menneisyyttä ja löytää traagisen rakkaustarinan toisen maailmansodan ajalta. Liikuttava tarina on kuvattu elävästi.

Jan-Philipp Sendker: The Art of Hearing Heartbeats ja A Well-Tempered Heart
The Art of Hearing Heartbeats kertoo asianajajasta, joka katoaa yllättäen. Hänen tyttärensä tutkii isänsä menneisyydestä löytynyttä rakkaustarinaa, joka vie hänet pieneen kylään Burmassa. Tarinan jatko-osa kertoo tyttärestä, joka on menestynyt asianajaja, mutta yksityiselämässään hän on hukassa. Kirjat ovat olleet menestys ympäri maailman.

Marian Keyes: The Other Side of the Story
Kustannusmaailmaan sijoittuvassa tarinassa kolmen naisen urat ja elämät sotkeentuvat toisiinsa. Mukana on romantiikkaa ja nokkeluutta. Äänikirjan lukijalla on ilahduttava irlantilainen aksentti.

Näytelmiä ja kuunnelmia

Oscar Wilde: Lady Windermere’s Fan
Oscar Wilden ensimmäinen näytelmä oli aikoinaan hitti ja kertoo aatelisnaisesta, joka epäilee aviomiehensä olevan uskoton. Näytelmästä löytyy monta Wilden kuuluisinta sutkautusta ja näytelmän tekstiä voi myös seurata samalla kun kuuntelee. Kaikki näyttelijät puhuvat erittäin selkeästi ja mukana on tarpeeksi äänitehosteita, jotta juonta pystyy seuraamaan myös katsomatta tekstiä.

Classic Radio Spotlights: Orson Welles
Naxos Spoken Wordin ansiosta on mahdollista tutustua radion kulta-ajan kuunnelmiin 1900-luvun alkupuolelta äänitehosteineen kaikkineen. Elokuvistaan tunnettu Orson Welles teki pitkän uran radiossa ja tähän kokoelmaan on kerätty sen varrelta hyviä esimerkkejä, joissa Wellesin syvä ääni ja verkkainen puhe ovat omiaan lisäämään tarinaan dramaattisuutta. Radio Drama ‑kategoriasta löytyy myös runsaasti Twilight Zone -kuunnelmia.

Lue muut e-kirjaston vinkit.

Kuva: Pixabay

Teksti: Saara Leskinen