Astu sirkustelttaan! Esittelyssä sirkuskirjoja

Veitsenheittäjiä, akrobaatteja, taikureita… Sirkuksessa on täysin omanlaisensa tunnelma! Näiden kirjojen avulla pääset vierailulle sirkukseen.
 

Markus Majaluoma: Sirkus saapuu kirjastoon

Mitä tapahtuukaan, kun sirkus parkkeeraa suoraan kirjaston viereen? Sirkuksen väki alkaa tietenkin vierailla kirjastossa yksi toisensa perään. Kirjaston työntekijät joutuvat uusien haasteiden eteen, kun asiakkaana vierailee käärmeitä, klovneja ja norsuja.
 

Kirsi Kunnas: Sirkukseen!

Sirkukseen!-kokoelmaan on kerätty rakastetun Kirsi Kunnaksen sirkusaiheisia runoja. Kirja etenee sirkusohjelman muodossa, ja runojen myötä päästään tutustumaan niin filosofisiin klovneihin kuin rehvakkaisiin eläintenkesyttäjiinkin.
 

Jukka Itkonen: Sirkusjuna saapuu

Nurkanpyhtäätä tylsempää paikkakuntaa saa hakemalla hakea, varsinkin jos kysyy kouluikäiseltä Lilli Rahtuselta. Mutta sitten paikkakunnalle saapuu sirkusjuna, eikä mikään ole enää niin kuin ennen.
 

Martin Widmark: Sirkuksen arvoitus

Lasse-Maijan etsivätoimiston neuvokas kaksikko joutuu jälleen tositoimiin, kun paikkakunnalle saapuvassa sirkuksessa alkaa liikkua taskuvarkaita. Epäiltyjen joukossa ovat niin sirkustirehtööri, pelle kuin maailman vahvin mieskin.
 

Tuija Lehtinen: Sirkuskoira Rico

Sirkusperheessä elävä Arttu löytää eräänä päivänä hylätyn koiranpennun ja saa tehtäväkseen kouluttaa siitä sirkuskoiran. Mutta Artulle selviää, että joku sirkuksen työntekijöistä kehittelee juonta Rico-koiran pään menoksi… Kirjalle on myös jatko-osa Sirkuskoira Rico ja öinen ratsastaja.
 

Mervi Lindman: Memmuli karkaa sirkukseen

On sadepäivä, ja Memmulilla on tylsää. Aikuisetkin keskittyvät tekemään vain tylsiä aikuisten juttuja. Suivaantuneena Memmuli päättää karata sirkukseen. Siellä ei ainakaan aika tule pitkäksi!
 

Raili Mikkanen: Mennään sirkukseen

Tämä kirja tutustuttaa suomalaisen sirkuksen historiaan. Milloin ensimmäiset sirkukset saapuivat Suomeen? Keitä sirkuksessa työskentelee? Entä mitä eläimiä voit kohdata sirkuksessa?
 

Jörn Lier Horst: Operaatio Sirkus

Etsiväkaksikko Tilda ja Oliver sekä Otto-koira on uuden arvoituksen edessä, kun sirkus saapuu Virtakylään. Kun koko kylä menee katsomaan esitystä, alkaa kyläläisten taloissa tapahtua rikoksia.

Teksti ja kuva: Eeva Rita-Kasari, Töölön kirjasto