Kesän 2023 lukukampanjat lapsille ja nuorille

Kesällä luetaan! Lasten lukukampanjassa Lukujengi seikkailee Lukumaailmanpyörässä. Nuorten lukuvinkit puolestaan löytyvät sosiaalisesta mediasta Mitä lukis? 2023 -kampanjassa. 

Lasten kesälukukampanjassa kerätään Lukujengi-hahmoja 

Lukujengi ja Lukumaailmanpyörä on kirjastojen kesän 2023 lukukampanja perheille ja lapsille. 

Käy kirjastossa hakemassa kampanjapassi, lainaa kirjoja ja kerää Lukujengi-hahmoja passiin.   

Lukujengissä seikkailevat Kirppu-lammas, Sylvi-koira, Mato-käärme, Moona-poni ja Touho-kissa. Jokaisesta lainauskerrasta saat kirjastosta kampanjapassiin jonkun Lukujengi-hahmoista.  

Kirjastosta saat myös listan kirjavinkkejä kesälukemiseen. Kirjavinkkilistoja on kahdeksalla kielellä: suomi, ruotsi, englanti, viro, venäjä, arabia, pohjoissaame ja ukraina. 

Lukujengin tekijänä on lasten ja nuorten lukemista edistävien kirjastopalveluiden valtakunnallinen erityistehtävä Seinäjoen kaupunginkirjastossa.

Kampanjapasseja voi tulostaa myös itse kampanjan verkkosivuilta: lukujengi.fi

Nuorten lukukampanja Mitä lukis? näkyy somessa  

Mitä lukis? 2023 -kampanja jakaa kesän aikana lukuvinkkejä Tiktokissa ja Instagramissa. Nuoret voivat myös vinkata toisilleen lempikirjojaan täyttämällä vinkkilappuja kirjastoissa.  

Lukufiiliksen toimituskunta tekee kampanjan aikana vinkkivideoita, jotka löytyvät TikTokista @lukufiilismedia tai #mitälukis2023. Videot julkaistaan myös Lukufiiliksen Instagramissa @lukufiilis. 

Mitä lukis? on laadittu Seinäjoen kaupunginkirjaston ja Lukukeskuksen julkaiseman Lukufiiliksen yhteistyönä. 

Kampanjan verkkosivut: mitalukis.fi