Kirjasto tarjoaa verkkokielikursseja käyttöösi

Helmet-kirjastot tarjoavat käyttöösi kymmenittäin verkkokielikursseja peräti neljässä eri verkkopalvelussa. Voit kohentaa kurssien avulla nykyistä kielitaitoasi tai opiskella aivan uusia kieliä.

Tarvitset verkkokielikurssien käyttöön tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen sekä kirjastokorttisi numeron ja PIN-koodin. Tarkista kielikurssien tarkemmat tekniset vaatimukset kunkin palvelun kohdalta, sillä osa kursseista toimii ainoastaan tietokoneilla. Tarvitset kielikurssien käyttöön myös kuulokkeet tai kaiuttimen.

Voit tutkia kurssi- ja kielitarjontaa selailemalla palveluiden sivuja. Alla on kerrottu lyhyesti kunkin e-palvelun verkkokielikursseista.

Ellibs

E-kirjapalvelu Ellibsissä on muutamia Lingonetin tuottamia verkkokielikursseja englannin, suomen ja ruotsin opiskeluun. Kurssien tukikieli on suomi. Myös lapsille suunnattuja kursseja on englannista, ruotsista sekä suomesta. Opiskelu perustuu kuuntelemalla oppimiseen, ja kurssit sisältävät myös interaktiivisia tehtäviä.

Ellibsissä olevat kielikurssit toimivat tietokoneella ja tabletilla. Löydät kielikurssit valitsemalla Tiedostomuoto-valikosta "Verkkoresurssi".

Kurssien laina-aika on 14 vuorokautta. Kullekin kurssille on hankittu muutama yhtäaikainen käyttöoikeus. Voit tehdä kurssista varauksen, jos kurssi ei ole heti saatavilla.

Tutustu Ellibsiin

Naxos Spoken Word Library

E-äänikirjoihin erikoistunut Naxos Spoken Word Library sisältää kymmeniä äänikirjamuotoisia kielikursseja. Löydät kurssit valikosta "Language"-otsikkoa napauttamalla.

Palvelu toimii tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella laitteen verkkoselaimessa. iOS-käyttöjärjestelmän laitteilla palvelua voi käyttää maksuttomalla NSWL-sovelluksella.

Palvelun sisältö vaihtelee jonkin verran. Kirjasto ei voi vaikuttaa kokoelmaan, vaan ostamme sisällön kokonaisuutena.

Lue lisää Naxos Spoken Wordista

Tutustu Naxos Spoken Wordiin

OverDrive

E-kirjapalvelu OverDrivessa on laaja valikoima kielten opiskeluun tarkoitettuja e-kirjoja ja äänikirjoja. Kokoelmaa kartutetaan vähitellen. Aineistoista on pääsääntöisesti yksi yhtäaikainen käyttöoikeus, mutta voit varata haluamasi aineiston, jos se on jo lainassa.

E-kirjat ja äänikirjat toimivat tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella. Helpoiten kuuntelet tai luet oppimateriaaleja laitteesi selaimessa tai Libby-sovelluksessa. Jos haluat ladata aineiston omalle laitteellesi, mutta et ole aikaisemmin ladannut kirjoja tai äänikirjoja OverDrivesta, suosittelemme tutustumaan Helmetin e-kirjapalveluiden ohjeisiin.

Tutustu OverDriveen

Promentor

Promentor-kielikursseilla voit opiskella kahdeksaa eri kieltä. Kielet ovat englanti, espanja, ruotsi, saksa, suomi, venäjä, italia sekä ranska. Kurssit sisältävät myös tehtäviä ja testejä. Kullakin kurssosiolla voi olla 1-5 yhtäaikaista lainaajaa kerralla. Kurssien laina-aika on 1 viikko.

Verkkokurssit toimivat tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla. Päivitä selain tuoreimpaan versioon ennen opiskelua.

Lue lisää Promentorista

Kirjaudu Promentoriin

Teksti: Laura Kärpijoki

Kuva: Helsingin kaupunginkirjasto