Kirjaveivi-podcastin logo.

Kirjaveivi on Helmet-kirjaston podcast

Kirjaveivi on Helmet-kirjaston podcast, jossa avataan kirjaston tarjoamia palveluja ja sisältöjä kuulijaystävällisellä tavalla.

Kirjaveivissä keskusteluun, väittelyyn tai rentoon mutta sisällökkääseen rupatteluun antautuu kaksi henkilöä, joista toisella on syvällistä tietoa jostain aihepiiristä. Toinen on utelias maallikko, joka ohjaa keskustelua kysymyksillään.

Kirjaveiviä voit kuunnella Soundcloudissa selaimella tai sovelluksella. Jaksot löytyvät myös Apple Podcastista.

Linkit jaksoihin päivitetään tähän artikkeliin niiden ilmestyttyä. 

Jaksot: 

1. Kauhupelit. Keskustelijoina Jussi Nevalainen ja Jaakko Snicker. 

2. Fantasiakirjallisuus. Keskustelijoina Annika Ilmola ja Sini Helminen. 

3. Nikola Tesla. Kirjastonhoitaja Jussi Nevalainen ja kirjailija Miki Liukkonen keskustelevat keksijä Nikola Teslasta Liukkosen O-romaanin (2017) pohjalta.

4. Suoratoisto vs musiikkiäänite. Annika Ilmola kuuntelee musiikkinsa netistä. Anssi Koskipuro on kerännyt levyjä 1970-luvulta asti. Miksi musiikkiäänitteet pitävät pintansa suoratoiston aikakaudella?

5. Manga. Jussi Nevalainen ja Kontulan kirjaston mangatuntija Joonas Laitinen keskustelevat mangasta ja antavat lukuvinkkejä. 

6. Rakkausromaanit. Oodin informaatikot Riikka Leskinen ja Samu Eeve määrittelevät rakkausromaanin lajityyppiä ja pohtivat syitä romanttisen kirjallisuuden suosiolle.

7. Ilmastoteot. Elina Suikanen haastattelee tietokirjailija ja ilmastoaktiivi Rinna Saramäkeä kirjastaan 250 ilmastotekoa, joilla pelastat maailman. 

8. Tähtien sota. Toni Kettinen jututtaa Tero Nummelaa, joka on fanittanut Tähtien sotaa eli Star Warsia lapsesta saakka.