Star Wars -kirjoituskilpailun parhaat palat

Osana Star Wars päivän ohjelmaa järjestettiin kirjoituskilpailu "Minun Jedisoturini tarina". Tässä artikkelissa julkistetaan kilpailun voittaja ja nostetaan esille kilpailuun osallistuneiden vastauksista parhaita paloja. Päivän koko ohjelman löydät täältä Star Wars -päivän etätapahtuma 

Kirjoituskilpailu oli erittäin tasaväkinen, eikä parhaimman Jedisoturin tarinaa ollut helppoa valita. Tässä tehtävässä oli monta erilaista kysymystä, kuten "mitkä ovat Jedisoturisi vahvuudet ja voimat, asuinpaikka ja paras ystävä". Tavallisen kirjoituskilpailun sijaan halusimme luoda tehtävän, jossa fanien sanataiteelliset kyvyt pääsisivät valloilleen.  Jokainen osallistuja sai siis todenteolla laittaa hahmon luomiseen tarkoitetut aivonystyränsä liikkeelle.  Suureksi iloksemme jokaiseen kohtaan oli vastattu perinpohjaisella, mietityllä ja mitä mielikuvituksellisemmalla vastauksella.  

Kilpailun voittaja

Minun Jedisoturini kirjoituskilpailun voittaja on nimimerkki Mustikkama1to 

Voittajaan ollaan yhteydessä ja palkinto toimitetaan hänelle. Valintaan vaikutti omaperäisyys  hahmon kuvauksessa ja tarinassa oivallinen, mutta Star Wars hengelle uskollinen tyyli ja juoni.  

Nimimerkki Mustikkama1to kertoi hienon tarinan Jedisoturista, joka menetti äitinsä 13 –vuotiaana.  Hän sai kuitenkin itselleen ystävän LO-39:tä ja hänet valittiin mukaan alukseen, jossa hän sai äitinsä valomiekan käteen.  

"Yenin  (lausutaan Jen) ase on Tuplavalomiekka, joka on keltainen. Se kuului ennen hänen äidilleen ja nyt se kuuluu Yenille. Hän on voittanut useita taisteluita valomiekallaan,"  

Hahmon päämäärä oli selkeä mutta monipuolinen; lukija alkaa jo kuvitella mielessään uusia seikkailuja, joihin Yen joutuu.  

"Yenin päämäärä on tuhota Sithit ja palauttaa rauha galaksiin. Hän haluaa myös tutkia galaksia ja löytää uusia planeettoja." 

Kilpailun parhaimmistoa

Votzelkin tarina kokonaisuudessaan ja ytimekkäisyydessään oli oivaltava ja hauska: 

"Oli meteoroidisateen aika. Boli ampui sädepyssyllään niitä kauas kauas pois. Yhtäkkiä Boli näki ihan valtavan meteoroidin, joka oli tulossa maapalloa kohti. Siihen ei sädepyssyn voima riittänytkään. Hän pelästyi pahanpäiväisesti, koska se oli niin iso meteoroidi, että se voisi murskata koko maapallon. Hän keksi keinon. Hänellä oli juuri sopivan paksu ja iso ilmapallo kotonaan. Hän heittäisi sen meteoroidin selkään. Sitten meteoroidi leijuisi pois. Mutta sitten tulikin ongelma. Miten hän saisi ilmapallon meteoroidin luokse? Hän keksi keinon: hän ottaisi sädepyssyn ja ampuisi ilmapallon avaruuteen toiseen ulottuvuuteen. Ilmapallon törmäisi meteoroidiin ja meteoroidi räjähtäisi. Sen pituinen se." 

DinoH kiteyttää Jedisoturinsa päämäärän niin hyvin, että siitä voisi ottaa itse kukin elämälleen päämäärän 

"Tulla mahdollisimman hyväksi jedisoturiksi ja auttaa kapinallisia ja voittaa heidän kanssaan paha imperiumi." 

Matroskinin luoman Jedisoturin viholliset ovat meillekin tuttuja pahoja voimia: "Nouseva oikeistopopulismi, fasismi, rasismi, naisviha; hän käy heikomman puolesta taisteluun eikä säästä sanan säilää saatikka valomiekkaansa; Voima on hänen kanssaan." 

Matroskin kuvaili hienosti sotrurinsa asuinpaikkaa: "Hän on syntynyt Endorin metsäkuussa, ja asuu nykyään salaisella metsäplaneetalla, jossain kaukaisessa galaksissa far far away." 

Wonderfishin Jedisoturi ei ollut tyypillinen taistelija. Hänen vihollistaan Wonderfish kuvailee näin: "Ramchee on suojelija, ei soturi. Hän on kuitenkin joutunut ajoittain yhteenottoihin Kauppaliiton kanssa, koska Kauppaliiton taipumus nähdä kaikki maailmankaikkeudessa omaisuutena, kauppatavarana ja mahdollisena voitonlähteenä on saanut sen tuhoamaan elollista voidakseen hyödyntää luonnonresursseja." 

Tässä vielä loppuun Jedisotureiden mottoja, joiden avulla tavallinen tallaajakin jaksaa pitkälle: 

"Jedisoturi on valmiina". 

"Kaikki tai ei mitään" 

"Voima on elämä. Suojele sitä, ja se suojelee sinua." 

"Älä luovuta koskaan vaan luota voimaan" 

"Ei ole niin suurta olemassa, etteikö sekin Apua tarvitsisi." 

Kiitos kaikista vastauksista! Luulemme, että vastaajien joukossa on Suomen seuraavat scifikirjallisuuden mestarit.  

Kuva: Eveliina Kronqvist