tettiläiset

Tettiläisiä Pointin kirjastossa

Kirjastossa vierailee vuoden aikana monenlaisia apulaisia. Tässä kahden TET-harjoittelijamme, Ferozan ja Berfinin, kommentteja viikostaan Pointissa.

- Aluksi me luultiin, että me siivotaan hyllyjä, mutta ei se ollutkaan niin. Me tehtiin muita mukavia juttuja.

Halusimme, että harjoittelijamme saavat monipuolisen kuvan siitä, millaista meidän arki kirjastossa on. Moni ei varmastikaan tiedä, mitä kaikkea kirjaston henkilökunta päivän mittaan tekee asiakaspalvelun ja aineiston hyllyttämisen lisäksi.

- Viikko on ollut meille kiva, tutustuimme uusiin ihmisiin ja he olivat mukavia ja ystävällisiä. Me tehtiin kirjavinkki Dostojevskista, tutkimme Helmet-sivustoa, Berfin pääsi myös varaamaan kirjoja, kävimme läpi lastenkirjoja, joista otettiin huonokuntoiset pois sekä korjattiin ja puhdistettiin osa. Olimme myös Harry Potter –kerhossa, joka pidettiin keskiviikkona.

Kirjastossa järjestetään monenlaista toimintaa, minkä suunnitteluun kuluu paljon aikaa.

- Ennen viimeistä päivää pidimme pienen kokouksen, jossa puhuttiin ”mitä mieltä olette Pointin kirjastosta”.

Halusimme hyödyntää nuorten uusia ideoita, miten Pointia voisi kehittää heidän ikäisilleen paremmaksi, millaista toimintaa voisimme nuorille järjestää ja mitä kautta heille menisi parhaiten mainostus kirjaston tapahtumista. Meillä onkin nyt parhaat ideat muistissa ja katsotaan syksyllä, mitä niistä lähdetään toteuttamaan.

Tärkeä osa kirjaston työtä on laittaa kirjoja esille ja mainostaa niitä sosiaalisessa mediassa. Feroza ja Berfin kehottavat erityisesti tutustumaan John Greenin kirjoihin, koska ne ovat suosittuja rakkaustarinoita, ja ihmisethän tykkäävät rakkaustarinoista. Kannattaa lukea myös Sherlock Holmes –kirjoja, koska ne ovat salaperäisiä.

Teksti: Heli Koskinen