Ville Hytösen lainavinkit

Nämä teokset ovat tehneet Ville Hytöseen vaikutuksen tai vaikuttaneet hänen työhönsä eri aikoina. Tässä valikoima Hytösen mainitsemia teoksia lainavinkeiksi.

Runoja:

Teemu Hirvilammi: Pyramidipipo : runoja

Harri Nordell: Tomunhäikäisyvalo : runoja

Hannu Helin: A human been

Yrjö Jylhä: Kiirastuli

Etel Adnan: Arabiapokalypsi

Jarkko Laine: Muovinen Buddha  : runoja

Kirsi Kunnas: Tiitiäisen satupuu

Hasso Krull: Meter ja Demeter : eepos

T. S. Eliot: Autio maa

Proosaa:

Aino Kallas: Sudenmorsian

Klaus Kinski: Tarvitsen rakkautta

Anaïs Nin: Päiväkirjat

Isabelle Eberhardt: Islamin siimeksessä

Ryszard Kapuscinski: Keisari

Ville Hytösen tuotanto

Ville Hytönen on kirjoittanut useita runokokoelmia ja hänen runouttaan on käännetty lähes 20 kielelle. Hytösen tuotantoon lukeutuu runouden lisäksi muun muassa lastenkirjoja sekä radiokuunnelmia, ja hän on toiminut myös suomentajana sekä kaunokirjallisten antologioiden ja tietokirjallisuuden toimittajana. Ville Hytönen on Kustannusosakeyhtiö Savukeitaan perustaja sekä kirjallinen johtaja.

Runokokoelmat

Eurooppa-trilogia: Kuolema Euroopassa (Tammi 2006), Idän musta joutsen (Tammi  2009), Helvetinjumalankone ( Siltala 2015)

Muut kokoelmat

Karsikkopuu ( Tammi  2011), Sotaraamattu ( Siltala 2014)

Nimellä Anna Halmkrona:

Anna Halmkrona: Kolmas sotaleikki: Liikkeen ja paikan fragmentteja (PoEsia, Kirja kerrallaan, Nihil Interit 2008), Anna Halmkrona: Jälkeen jääneet paperit (Sanasato 2015)

Lastenkirjat

Taatelikujan salaperäinen Pisteli. Tammenterho 16. Kuvitus: Krista Partti. (Tammi 2012), Hipinäaasi apinahiisi. Kuvitus: Matti Pikkujämsä (Tammi 2013), Ötökkämaan tarinat. Kuvitus: Virpi Penna. (Tammi 2014), Isovaarin alppiruusu. Kuvitus: Mika Vaaranmaa. (Savukeidas 2015), Kuka pelkää naamarikoiraa. Kuvitus: Mira Mallius. (Savukeidas 2016) 

Ville Hytösen kuva: Laura Malmivaara / Siltala Publishing