Estrids bokklubb

Estrids Bokklubb

Välkomna till Estrids Bokklubb!

”Estrids Bokklubb” är en videoserie som handlar om böcker och barns läsande, ur barnens perspektiv. I serien läser 10-åriga Estrid böcker och diskuterar dem med sina vänner. Dessutom träffar hon författare och illustratörer. De författare och illustratörer Estrid träffar i höstens åtta avsnitt är Henrika Andersson, Linda Bondestam, Lena Frölander-Ulf, Malin Klingenberg, Jenny Lucander, Annika Sandelin, Ulf Stark och Stina Wirsén. Ny avsnitt kommer upp varannan måndag på Estrids Bokklubbs egen YouTube-kanal .

Böckerna som Estrid talar om i sitt program hittar du efter varje nytt avsnitt genom att skriva estrid16 i Helmets sökfält.

Estrid och Lena

I åttonde avsnittet av Estrids Bokklubb har Estrid somnat i soffan, men lillasyster Berta och kompisen Jean läser och diskuterar Lena Frölander-Ulfs böcker i smyg. En del av Lenas bilder är väldigt mörka. Hur gör hon egentligen? Estrid träffar Lena för att veta mer om tekniken, och hur det är att vara både illustratör och författare.
Lena Frölander-Ulf är illustratör och författare. I flera av böckerna använder hon sig av en speciell teknik, som kallas skrapteknik. Lenas senaste bok, ”Jag, Fidel och skogen”, har hon både skrivit och illustrerat. Den kom ut våren 2016 och nominerades till Finlandia junior-priset.

Estrids bokklubb har en egen hemsida estridsbokklubb.ratata.fi. På hemsidan finns mycket att läsa och du kan också titta på tidigare avsnitt av Estrids bokklubb.


Projektet är producerat av Fantaskop Films och Hufvudstadsbladet, i samarbete med Den Finlandssvenska Läsambassadören, Förlaget och Richardsgatans bibliotek.

Projektet understöds av Svenska Kulturfonden.