Kluraklubben på Iso Omena bibliotek

Kluraklubben

Idag hade Kluraklubben sin första träff på Iso Omena bibliotek. Kluraklubben är en verkstad i funktionell matematik och programmering för barn i ålder 9-13. Klubben träffas tisdagar 12.9.-17.10.2017 (hålls ej 10.10) kl. 16-18 i mötesrum Kaisla på Iso Omena bibliotek. Om du vill komma med är det bara att skicka epost till linda.akerlund@esbo.fi. Det gör absolut ingenting att man missade första träffen och ingen förkunskap krävs!

Under första mötet var vi juveltjuvar. Men ack, tjuvarna hade inget att föra bort de gröna juvelerna i! Därför fick vi bygga kärl åt oss av papper och tejp. Med en begränsad mängd material försökte vi bygga kärlet så att vi skulle få med oss så många små gröna juveler som möjligt. Vi mätte hur mycket juveler som rymdes i kärlet. En och en halv plastmugg (ca 0,4l)! 

Efter det skulle vi rymma från polisen. I Scratch programmerade tjuvarna spegeldamm åt sig som de kunde kasta mot polisernas laserstrålar. Alla kom undan!

I nästa möte ger vi oss ut på havsäventyr. Vems skepp sjunker? Vilka skatter hittas på havets botten? Det återstår att se!

Läs mer om Kluraklubben här.

Kluraklubbens kommande träffar hittar du här.

Text: Linda Åkerlund