Mullvaden läser sagor.

Mjukisarnas övernattning

Iso Omena bibliotek ordnade mjukisarnas övernattning på Esbo-dagarna 26.-27.8.2017. Hela 54 mjukisar deltog.

Firandet började med en sångstund. Efter det åkte mjukisarna i ett bokvagnståg för att fortsätta firandet. Under kvällen bekantade sig mjukisarna med nästan hela biblioteket: Paja, spelrummet, barnavdelningen, ungdomsavdelningen, rådgivningen, utlåning, returneringsmaskinen, Herbarium och datorpunkten.

I Paja fick mjukisarna prova på 3d-printrarna och VR-glasöginen. Vi gjorde också Finlands flagga, temat för övernattningen var ju Finlands 100 år. I spelrummet provade vi på olika instrument.

På barnavdenlingen lånade och läste vi böcker samt lekte på lekområdet. Mjukisarna hade också en testund, ingen orkar ju hålla på hela kvällen på tom mage. Vi såg också en film om Aleksis Kivis Seitsemän veljestä (Sju bröder). Efter filmen spelade mjukisarna konsolspel, biljard, shack och bredspel. 

Mjukisarnas övernattning var en underbar och trevlig upplevelse för alla. Deltagarna fick med sig hem ett häfte med bilder och bildtexter om vad mjukisarna gjort under kvällen och morgonen. Häftet finns också att läsa på Iso Omena biblioteks barnavdelning (på finska). Man kan läsa det på plats. Vi tackar alla deltagare!

Text och bild: Linda Åkerlund