Lapset kirjastossa

Välkommen till biblioteket, förstaklassist!

HelMet-biblioteken – Helsingfors, Esbo, Grankulla och Vanda stadsbibliotek - önskar alla förstaklassare i huvudstadsregionen välkomna att bekanta sig med bibliotekets mångsidiga tjänster.

Eleverna på ettan får inom snar framtid ett inbjudningskort i skolan som de sedan kommer med till biblioteket. Alla som fått ett inbjudningskort och har det med sig vid biblioteksbesöket får en liten gåva samt en lista med boktips. Presenten skall avhämtas senast i slutet av december 2013 och helst från den egna hemkommunens bibliotek.

Med den här kampanjen vill biblioteket påminna eleverna och deras föräldrar om bibliotekets roll som stöd vid skolgången: på biblioteket får  barnet material som stöder läsinlärning, samt information, berättelser och upplevelser. Biblioteket är en utmärkt plats för studier och utveckling – både nu och i fortsättningen. På biblioteket kan man också få hjälp och råd med sina skoluppgifter av en trygg vuxen. Dessutom erbjuder biblioteket utrymme för läxläsning och studier i olika stadier.

Bibliotekskortet är som en skatt för barn. Barn under 15 år får sitt bibliotekskort genast när han eller hon kommer tillsammans med någon av föräldrarna eller annan vuxen person som är beredd att underteckna elevens lånekortsansökan. Lånekortsansökan kan fås från alla HelMet-bibliotek samt bokbussarna.


Närmare uppgifter:

  • Esbo stadsbibliotek, Marjut Saloniemi, tel. 09 8165 7642
  • Helsingfors stadsbibliotek, Soila Leppäkangas, tel. 09 3108 5615
  • Grakulla stadsbibliotek, Maria Grundvall, tel. 09 5056 401
  • Vanda biblioteks- och informationstjänster, Minna Saastamoinen, tel. 09 8392 1012

Helmeri